Πρωτοχρονιά και αντίστροφη μέτρηση. 10 παιχνίδια για τα παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πρωτοχρονιά και Αντίστροφη Μέτρηση. Αυτές είναι 10 δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά που θα τα κρατήσουν απασχολημένα όλη την ημέρα της παραμονής, μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Οι σελίδες είναι εκτυπώσιμες και είναι δωρεάν.
Τι θα χρειαστεί να κάνετε; Εκτυπώστε και κόψτε όλα τα χαρτάκια. Πάρτε φακέλους και γράψτε έξω από τον κάθε φάκελο την ώρα που θέλετε να τον ανοίξουν τα παιδιά. Ενδεικτικά μπορείτε να συμβουλευτείτε το δικό μου χρονοδιάγραμμα παρακάτω. Σε κάθε φάκελο βάζετε το αντίστοιχο χαρτάκι που λέει στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν.
Έχω βάλει κρυπτόλεξο, κυνήγι χαμένου θησαυρού, γλωσσοδέτες κι άλλα πολλά!! Χρησιμοποίησα και ομοιοκαταληξίες για να ετοιμάσω τα χαρτάκια, ώστε να είναι πιο αινιγματικά, πιο γιορτινά. Είναι η πρώτη ποιητική προσπάθεια, δείξτε επιείκεια…. Καλή διασκέδαση.
⇒Για να κατεβάσετε τα παιχνίδια για την αντίστροφη μέτρηση της Πρωτοχρονιάς, πατήστε ΛΗΨΗ, αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας το PDF αρχείο και κατόπιν εκτυπώστε.
Αντίστροφη Μέτρηση για την Πρωτοχρονιά. 10 δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Δωρεάν Εκτύπωση

11.00 π.μ. Γράφουμε Ποίημα με θέμα την Πρωτοχρονιά

Το χαρτάκι λέει: “Γίνε για λίγο ποιητής, γράψε δυο στίχους μην αργείς για την Πρωτοχρονιά που φτάνει”. Δίνονται και κάποιες λέξεις/εκφράσεις βοηθητικές, για να μπορέσουν τα παιδιά να γράψουν τα στιχάκια τους.
12.00 με 13.30 βγαίνουμε για τα τελευταία ψώνια. Όλο και κάτι θα ξεχάσαμε…

13.30 μ.μ. Μετράμε αντικείμενα του σπιτιού

“Μέτρα, υπολόγισε και βρες πόσα στο σπίτι έχουμε από χθες”. Τα παιδιά εδώ μένουν απασχολημένα μετρώντας παράθυρα, τραπέζια, καρέκλες κι άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο του σπιτιού.

14.30 μ.μ. Ώρα για Ζωγραφική

“Μια ζωγραφιά ετοίμασε με όλη την παρέα, βάλε χρώμα, φαντασία για να είναι η πιο ωραία”. Το θέμα της ζωγραφιάς το επιλέγουν τα ίδια τα παιδιά.
15.00 με 17.00 ύπνος και χαλάρωση, για να αντέξουν ως το βράδυ

17.00 μ.μ. Βοηθάμε τη μαμά στις ετοιμασίες

“Μην ξεχνάς τη μαμά σου να βοηθάς στην κουζίνα και παντού”. Βάζουμε τα παιδιά να συμμαζέψουν, να μαγειρέψουν μαζί μας και να βοηθήσουν όπου μπορούν, ανάλογα με την ηλικία τους φυσικά.

18.00 μ.μ. Λύνουμε το Κρυπτόλεξο

“Κρύφτηκαν οι λέξεις και προτείνω να τις βρεις”. Είναι 8 οι λέξεις που τους έβαλα να βρουν. Όποιος λύσει το κρυπτόλεξο πιο γρήγορα κερδίζει μια λιχουδιά.

19.00 μ.μ. Κυνήγι θησαυρού – Scavenger Hunt

“Σε ένα κυνήγι θησαυρού τώρα θα σε πάω, ψάξε στο σπίτι να τα βρεις αυτά που σου ζητάω”. Θα πρέπει τα παιδιά να βρουν μέσα στο σπίτι και να συγκεντρώσουν κάτι πράσινο, κάτι γλυκό, ένα αστέρι, μια κορδέλα και διάφορα άλλα πράγματα. Μπορούμε να χωρίσουμε τα παιδιά σε ομάδες και νικητές να είναι αυτοί που θα τα μαζέψουν γρηγορότερα.

21.00 μ.μ. Μαθαίνουμε Γλωσσοδέτες

“Προσπάθησε να πεις, χωρίς να μπερδευτείς. Κάνε εξάσκηση καλή, βάλε και χρώμα στη φωνή”. Τους δίνω δύο γλωσσοδέτες, για να εξασκηθούν. Εσείς μπορείτε να τους δώσετε κι άλλους. Το θέμα είναι: θα καταφέρουν να τους πουν σωστά; Οι γλωσσοδέτες καταλήγουν πάντα σε τρελό γέλιο.

22.00 μ.μ. Το Πάρτυ Ξεκινά με Μουσική και Χορό

“Βάλε δυνατά τη μουσική ο χορός να ξεκινήσει. Κάνε φιγούρες διαφορετικές που κανείς δεν θα αγνοήσει”. Τα παιδιά μπορούν να ετοιμάσουν μια χορογραφία για να μας παρουσιάσουν. Εννοείται πως ούτε κι εμείς θα μείνουμε έξω από το χορό.

23.00 μ.μ. Δεν ξεχνάμε τα κεράσματα του Άγιου Βασίλη

“Του Άγιου Βασίλη μην ξεχάσεις τα κεράσματα να ετοιμάσεις. Ένα μπισκοτάκι σπιτικό και λίγο γάλα”. Γιατί έχει κουραστεί ο Άγιος Βασίλης να μοιράζει τα δώρα σε τόσα παιδιά.

23.50 μ.μ. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το νέο χρόνο

“Πάει ο παλιός ο χρόνος τραγούδα δυνατά, δώσε φιλιά και αγκαλιές σε όσους βρίσκονται κοντά”. Μόλις το ρολόι δείξει 12 ακριβώς όλα αυτά, έτσι;
3 – 2 – 1 – Καλή Χρονιά!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)