ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
900 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
½ κγ αλάτι
4 κόκκοι κάρδαμου, σε σκόνη
4 κόκκοι πιπέρι, σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
50 γρ τυρί ρεγκάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας το να καβουρδιστεί.
Χαμηλώνω την ένταση της εστίας κα προσθέτω λίγο λίγο ανακατεύοντας να ενσωματωθεί το γάλα.
Λιώνω τους κόκκους του κάρδαμου και του πιπεριού στο γουδί και τους προσθέτω στη σούπα μαζί με το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Πλένω και κόβω ένα μέτριο μπρόκολο σε μπουκετάκια καθώς όπως και τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα.
Τα ανακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνοντας ένα άνοιγμα να βγαίνει ο ατμός και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ την πολτοποιώ.
Προσθέτω τριμμένο ρεγκάτο, το ανακατεύω να λιώσει.
Σερβίρω στα πιάτα γαρνίροντας με έξτρα τυρί, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρυγανισμένο ψωμί.
https://www.paxxi.gr
Περισσότερες συνταγές εδώ.