ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

22/5/19

Τι πρέπει να ξέρετε για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια


Όσο η αγορά και η επιρροή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν τα βασικά, όπως γιατί το παιδί γοητεύεται τόσο πολύ από τα εθιστικά παιχνίδια, τι μπορούν να μάθουν από εκείνα και πώς να αποφύγουν τους κινδύνους. Τα παιδιά σαγηνεύονται εξαιτίας της ταχύτητας, των γραφικών, των έντονων ήχων αλλά κυρίως λόγω του ελέγχου που νιώθουν ότι έχουν. Είναι η μόνη στιγμή που νιώθουν ότι κάνουν ό,τι θέλουν και δεν παίρνουν εντολές για το τι να φορέσουν, πού να πάνε και τι να κάνουν.

Διαλέξτε καλά παιχνίδια. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να εντοπίσετε τα καλά παιχνίδια. Συνήθως είναι διαχρονικά και γνωστά για το περιεχόμενό τους. Αθλήματα, έρευνες, υγιής ανταγωνισμός και εκπλήξεις. Βασιστείτε στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας ή τις δυσκολίες που έχουν στο σχολείο, όπως είναι τα μαθηματικά, και εντοπίστε τα παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να βελτιωθεί. Αντίστοιχα, υπάρχουν παιχνίδια για υπολογιστές, στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς και να ελέγξετε το χρόνο παιχνιδιού.

Χειριστείτε τη βία. Τα τελευταία 20 χρόνια, έρευνες έχουν δείξει ότι δεν αποδεικνύεται η σύνδεση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τη βία στην πραγματική ζωή. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιστατικά βίας με παιδιά στο σχολείο να επαναλαμβάνουν αυτά που βλέπουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αν όμως είστε συντονισμένοι με αυτά που παρακολουθούν τα παιδιά και συζητάτε γι αυτά, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ελέγξτε την καταλληλότητα στη σήμανση των παιχνιδιών και ακόμα καλύτερα, παίξτε μαζί τους.

Πότε το παιχνίδι θεωρείται πολύ; Σε γενικές γραμμές, ο πολύς χρόνος φέρνει αρνητικές συνέπειες. Οι χρήστες που παίζουν πολύ τείνουν να έχουν λιγότερες δραστηριότητες, λιγότερα χόμπι, παίζουν λιγότερα με τα άλλα παιδιά και δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά στο σχολείο. Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση για το πόσες ώρες είναι οι σωστές. Το βασικό είναι να υπάρχει ισορροπία και να υπάρχει χώρος και διάθεση στη ζωή του παιδιού να ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες. Ξεκαθαρίστε του ότι πρέπει να παίρνει πάντα άδεια από εσάς και ότι θεωρείται προνόμιο. Μην το επιτρέπετε στο χώρο της κρεβατοκάμαράς του και κάντε το μία πιο κοινωνική δραστηριότητα.

 

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger