Χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Στο πνεύμα των ημερών, σας προτείνουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε. Ταινίες που αναζητάμε να βλέπουμε, σχεδόν κάθε χρονιά.
Άλλοτε διδακτικές και γεμάτες νόημα και άλλοτε καθαρά διασκεδαστικές, είναι σίγουρα ότι πρέπει για ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι. Ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, θα σας χαρίσουν γέλιο και όμορφες αναμνήσεις.

Love Actually(2003)

Μία ρομαντική κομεντί με πανέμορφο χριστουγεννιάτικο «περιτύλιγμα». Βλέπουμε τις  ιστορίες αγάπης πολλών διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται και ενώνουν μεταξύ τους. Πρόκειται για ιστορίες ανθρωποκεντρικές, δοσμένες με ευαισθησία αλλά και χιούμορ. Στα ατού της ταινίας είναι το πολύ δυνατό σύνολο των ηθοποιών που εμφανίζονται αλλά και το soundtrack με το αγαπημένο Christmas is all around, χριστουγεννιάτικη διασκευή του γνωστού Love is all around.
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις
Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Μαρτίν Μακ Κάτσεον, Μπιλ Νάι, Κόλιν Φερθ, Έμμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Ρόουαν Άτκινσον κ.ά


Χριστουγεννιάτικη Ιστορία / A Christmas Carol(2009)
Η ταινία είναι μία  – animation – προσαρμογή του γνωστού ομώνυμου διηγήματος του Τσαρλς Ντίκενς. Πρόκειται για μία ιστορία με ξεκάθαρα μηνύματα, χωρίς υπεκφυγές και κρυμμένα νοήματα, που αξίζει την προσοχή σας. Παρακολουθούμε την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ, ενός σκληρόκαρδου και απάνθρωπου τοκογλύφου, στο Λονδίνο. Αποξενωμένος από την οικογένειά του, αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα μόνος του στο σπίτι, μη μπορώντας να κατανοήσει τη χαρά των ανθρώπων γύρω του. Εκείνο το βράδυ, δέχεται τις επισκέψεις τριών φαντασμάτων: των Χριστουγέννων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Διασκευή σενάριου / Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κόλιν Φερθ, Γκάρι Όλντμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Μπομπ Χόσκινς κ.ά.

Ο γιος του Άι Βασίλη / Arthur Christmas(2011)

Μία εξαιρετική κωμωδία κινουμένων σχεδίων η οποία θα σας κάνει να γελάσετε μέχρι δακρύων. Ο Άρθουρ είναι ο καλοσυνάτος, πάντα αισιόδοξος και κεφάτος αλλά – δυστυχώς – πολύ αδέξιος γιος του Άγιου Βασίλη. Όταν ο πατέρας του ξεχνάει να παραδώσει δώρο σε ένα παιδί, ο Άρθουρ – παρέα με τον τρελούτσικο παππού του – το βάζει σκοπό να διορθώσει την αδικία.
Σενάριο: Πήτερ Μπέινχαμ, Σάρα Σμιθ
Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ, Μπάρι Κουκ
Ακούγονται οι φωνές των: Τζέιμς Μακ Αβόι, Χιου Λόρι, Μπιλ Νάι κ.ά.

Το ξωτικό των Χριστουγέννων / Elf(2003)

Πρόκειται για κλασική αμερικάνικη κωμωδία φαντασίας, η οποία όμως βλέπεται ευχάριστα αν θέλετε κάτι ανάλαφρο τις ημέρες των γιορτών. Παρακολουθούμε την ιστορία του Μπάντι, ενός ανθρώπου που έχει μεγαλώσει στο χωριό του Άι Βασίλη ως ένα από τα ξωτικά του. Και ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα πως είναι ξωτικό, το μέγεθός του όμως τον οδηγεί συνέχεια σε γκάφες. Όταν ο Μπάντι μαθαίνει επιτέλους την αλήθεια, ξεκινά την αναζήτηση για τη βιολογική του οικογένεια.
Σενάριο: Ντέιβιντ Μπέρενμπαουμ
Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Τζέιμς Κάαν, Ζόι Ντεσανέλ, Μαίρη Στίνμπεργκεν κ.ά.

Ο αδελφός του Άι Βασίλη / Fred Claus(2007)

Άλλη μία ανάλαφρη αμερικάνικη χριστουγεννιάτικη κωμωδία. Ο Fred Claus είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Άγιου Βασίλη, με τον οποίο οι σχέσεις δεν είναι ιδιαίτερα αρμονικές. Υπάρχει μία κόντρα από την παιδική τους ηλικία και ο Fred, δεν έχει σχεδόν καμία επαφή με την οικογένειά του. Όταν κάποια στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ανάγκη, αναγκάζεται να ζητήσει χρήματα από τον αδελφό του. Εκείνος του λέει πως για να του τα δώσει, θα πρέπει να επιστρέψει στο χωριό και να τα κερδίσει δουλεύοντας.
Σενάριο: Νταν Φόγκλμαν, Τζέσι Νέλσον
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ντόμπκιν
Παίζουν: Βινς Βον, Πολ Τζιαμάτι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Μάικλ Χίγκινς κ.ά.

Ο άνθρωπος που εφηύρε τα Χριστούγεννα / The Man Who Invented Christmas(2017)

Μία ταινία του 2017 η οποία μας περιγράφει με εξαιρετικό – και καθόλου μελό – τρόπο, τη διαδικασία μέσα από την οποία ο Τσαρλς Ντίκενς έγραψε, το 1843, την πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol). Δοσμένη με αρκετή δόση χιούμορ, βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο εμπνεύστηκε από την ίδια του τη ζωή και δημιούργησε τους χαρακτήρες του βιβλίου, με αποκορύφωμα τον αρχιτσιγκούνη και γκρινιάρη Εμπενίζερ Σκρουτζ.
Σενάριο: Σούζαν Κόιν, Λες Στάντιφορντ
Σκηνοθεσία: Μπαράτ Ναλούρι
Παίζουν: Νταν Στίβενς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόναθαν Πράις κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)