14 δραστηριότητες για παιδιά, ώστε να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μέσα στο σπίτι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
  1. Μικροί ντετέκτιβ
Μπορείτε να βρείτε μια μικρή ιστορία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, να ντυθείτε με γυαλιά και μπουφάν και να ψάχνετε μέσα στο σπίτι στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηρίου.
  1. Survivor
Μετακινήστε καναπέδες και καρέκλες, δημιουργήστε εμπόδια, φτιάξτε στόχους και φροντίστε να υπάρχει ένα μικρό έπαθλο.
  1. Χειροτεχνίες
Χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτόνια, γλωσσοπίεστρα, μπογιές, καλαμάκια, χάρτινα πιάτα και δημιουργήστε μαζί με το παιδί ό,τι αυτό επιθυμεί.
  1. Δημοσιογράφος
Μπορείτε να δώσετε ένα θέμα στο παιδί και να του ζητήσετε να γράψει ένα μικρό κείμενο ή να γράψει ερωτήσεις (πράγματα που θα ήθελε να μάθει για εσάς) και να σας πάρει συνέντευξη.
  1. Κόμικς
Φτιάξτε μαζί με το παιδί μια ιστορία και αποδώστε την με μορφή κόμικς (διαμορφώστε το χαρτί σε τετράγωνα και κόψτε συννεφάκια, για να τοποθετήσετε τα λόγια).
  1. Μαγειρική
Συμπεριλάβετε το παιδί στην καθημερινή προετοιμασία και παρασκευή του φαγητού, αναθέτοντάς του πράγματα ανάλογα με την ηλικία του (πλύσιμο λαχανικών, κοπές, ανακάτεμα, χρόνος ψησίματος).
  1. Ράψιμο
Κόψτε πατρόν, χρησιμοποιήστε παλιές κάλτσες ή παλιά ρούχα, κουμπιά και βελόνες για παιδιά και φτιάξτε μαζί ένα παιχνίδι.
  1. Φυτεύω μυρωδικά
Προμηθευτείτε σπόρους ή ρίζες από μυρωδικά, δώστε στο παιδί χώμα και γλαστράκια και αναθέστε του τη φύτευση των μυρωδικών με όσο το δυνατόν λιγότερη καθοδήγηση.
  1. Σχολείο στο σπίτι
Εκτυπώστε από το διαδίκτυο εκπαιδευτικό υλικό και δώστε το στο παιδί να το μελετήσει και να σας το εξηγήσει, παίρνοντας τον ρόλο του δασκάλου.
  1. Πειράματα
Διαμορφώστε έναν χώρο του σπιτιού σαν εργαστήριο, με γάντια, γυαλιά, ποδιά και δοσομετρητές και δώστε στα παιδιά οδηγίες και τα ανάλογα υλικά για να κάνουν πειράματα.
  1. Κολλάζ με οικογενειακές φωτογραφίες
Βρείτε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και ζητήστε από το παιδί να σας διηγηθεί τι θυμάται και να τις κολλήσει σε ένα χαρτόνι με χρονολογική σειρά.
  1. Χαμένος θησαυρός
Κρύψτε κάπου μέσα στο σπίτι ένα μικρό δωράκι, γράψτε μικρούς (εύκολους) γρίφους που θα οδηγούν το παιδί πιο κοντά στη λύση.
  1. Μουσική «δωματίου»
Δώστε στο παιδί αντικείμενα του σπιτιού και προσπαθήστε να παίξετε μουσική, να δημιουργήσετε διαφορετικούς ήχους και να διασκεδάσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά.
  1. Θεατρική παράσταση
Ζητήστε από το παιδί να πάρει ό.τι ρούχα θέλει από τη ντουλάπα σας, να διαμορφώσει το δωμάτιο του όπως χρειάζεται και είτε να αυτοσχεδιάσει είτε να το κατευθύνετε εσείς, να παίξει όποιον ρόλο επιθυμεί.


Πηγή: https://psygrams.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)