Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Τα επόμενα βήματα αναφορικά με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μετά την αναστολή λειτουργίας τους, σχεδιάζουν ήδη το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως αναφέρει:

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, θέλω να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα ότι δεν συντρέχει καμία ανησυχία για το διδακτικό και ακαδημαϊκό έτος. Έχουμε ήδη εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια για όλα τα σενάρια.

- Για τα σχολεία: εφόσον αυτά παραμείνουν κλειστά για 2 με 3 εβδομάδες, μπορεί να καλυφθεί η σχετική ύλη, για παράδειγμα μέσω αναπροσαρμογής των διδακτικών ωρών και μείωσης της διάρκειάς τους σε 35', με πιο εντατική διαδικασία μάθησης, καθώς και μέσω της περικοπής περιπάτων. Αν τυχόν παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε επιπλέον επιλογές, όπως η παράταση του σχολικού έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων ή/και η μείωση της ύλης. Σε κάθε περίπτωση, ξεκινούμε άμεσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τη διατήρηση στενής επαφής των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

- Για τα πανεπιστήμια: ξεκινάει άμεσα η διαδικτυακή εκπαίδευση, με την οποία τα ιδρύματα είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό εξοικειωμένα.

Αντίστοιχες ρυθμίσεις θα προβλεφθούν και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή προέχει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε μεθοδικά για την ομαλή επανέναρξη των μαθημάτων και ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)