Τι είπε ο Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων και πώς σχολίασε τα μέτρα που εφαρμόζονται για την επαναλειτουργία τους στη Δανία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην χώρα μας  ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι «μας απασχολεί το άνοιγμα υπηρεσιών του κράτους που αφορούν νέους ανθρώπους», σημειώνοντας όμως ότι ένας λόγος των κινήσεων ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να ανοίξουν τα σχολεία οφείλεται στο ότι σε αυτές τις χώρες οι ηλικιωμένοι δεν μένουν στο σπίτι, ενώ η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση ηλικιωμένων που μένουν στο σπίτι και φυλάνε τα παιδιά καταλήγοντας ότι όλα αυτά πρέπει να τα λάβει κανείς υπόψη του όταν παίρνει αποφάσεις.

«Οχι πάνω από δύο παιδιά μαζί πολύ κοντά στα θρανία, όχι πάνω από πέντε στο διάλειμμα», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις παντού, καθώς και υγιεινή παντού. Κάτι βέβαια που θα είναι δύσκολο να τηρηθεί στα σχολεία και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

«Σε άλλες χώρες όπως η Δανία μπορεί να ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία και ειδικά αυτά που φιλοξενούν μικρότερα παιδιά, αλλά με πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες: μέτρα υγιεινής, αποστάσεις, μέγιστο αριθμό παιδιών ανά τάξη, κυλιόμενα διαλείμματα, πλύσιμο των χεριών, δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από δυο παιδιά μαζί, πάνω από πέντε στο διάλειμμα και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι κάποια από αυτά», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Πρόσθεσε δε ότι αν στη Δανία δουν σε δυο εβδομάδες, μετά το άνοιγμα των σχολείων, ότι τα κρούσματα αυξάνονται, θα αναγκαστούν να τα ξανακλείσουν. «Ετοιμαστείτε για κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα γίνει, αυτό θα κάνουν όλες οι χώρες. Θα βλέπουν πώς λειτουργούν τα μέτρα και αναλόγως θα πράττουν», είπε.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)