Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο για κανέναν φοιτητή και για αυτό το λόγο τέθηκε σε ισχύ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί μία λύση για τους φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο του μεταπτυχιακού τους και οφείλουν να κάνουν την πρακτική εξάσκηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το διατμηματικό μεταπτυχιακο Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας, αλλά και το μεταπτυχιακο Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Με τις σχολικές δομές κλειστές, οι φοιτητές αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους. Μάλιστα, το πρόβλημα εντείνεται, καθώς τίποτα δεν διαβεβαιώνει τους φοιτητές της Ειδικής Αγωγής ότι θα μπορέσουν να κάνουν την πρακτική τους από το νέο σχολικό έτος, αφού πιθανόν τα μέτρα προστασίας στα Ειδικά σχολεία να είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μιας και φοιτούν σε αυτά παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Εξάλλου, δεν πρέπει να παραγνωριστεί πως πέρα από τους φοιτητές του εαρινού εξαμήνου, στη σειρά περιμένουν και οι νέοι φοιτητές του επόμενου χειμερινού εξαμήνου, οι οποίοι θα πρέπει κι αυτοί να κάνουν πρακτική στα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας συνωστισμός, που δεν θα εξυπηρετεί κανέναν.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει δείξει την παραμικρή μέριμνα για το γεγονός αυτό και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί κανένα εξάμηνο για τους φοιτητές, στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως η αδράνειά της θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Λύσεις υπάρχουν, όπως η αναγνώριση των φετινών πρακτικών με εικονικά σενάρια διδασκαλίας, τα οποία μπορούν οι φοιτητές να παρακολουθούν εξ αποστάσεως, αλλά και με την κατάθεση σχετικών εργασιών, ώστε αφενός να διασφαλιστεί το ποιοτικό αποτέλεσμα και αφετέρου να μην χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών.
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.