Διά ζώσης τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια τη νέα χρονιά - Προαναγγελία για δομές εμβολιασμών φοιτητών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος

Διά ζώσης είπε ότι θα γίνουν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια αρχής γενομένης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε ο Αγγ. Συρίγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές, ειδικά, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Αναφορικά, δε, με την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, είπε ότι θα γίνει με τους ίδιους όρους που ίσχυσαν και στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που έδινε οδηγίες για τη διεξαγωγή της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου, Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, η διεξαγωγή διά ζώσης ή εξ αποστάσεως εξεταστικής αποφασίζεται από το εκάστοτε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Με self tests οι δια ζώσης εξετάσεις

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα ίσχυσαν στην προηγούμενη εξεταστική, σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

«Η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) φοιτητώνμελών ΔΕΠ και όσων εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοιό», σημειώνεται στη σχετική εγκύκλιο.

Τι γίνεται κατά την εξ αποστάσεως εξέταση

Η γραπτή ή προφορική εξέταση μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Α.Ε.Ι. με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, παρέχεται ως τρόπος εξέτασης από τα Α.Ε.Ι., εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της προφορικής ή γραπτής εξέτασης με τη χρήση των εν λόγω μέσων, και

β) διασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., η οποία αναρτάται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καθορίζονται λεπτομερώς:

α) ο τρόπος και τα μέσα της εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών για τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών α΄ και β΄ κύκλου,

β) η πολιτική που θα ακολουθηθεί για την τήρηση, συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως  μεθόδων αξιολόγησης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων του οικείου Α.Ε.Ι. κατά το άρθρο 8 του ν. 4624/2019 (Α 137),

γ) οι ασφαλιστικές δικλίδες και τα μέσα που θα εφαρμοστούν ενιαία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία της διενέργειας της εξέτασης με μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης,

δ) ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή των εν λόγω μεθόδων αξιολόγησης των εξεταζόμενων φοιτητών. Ως υπεύθυνος δύναται να ορισθεί ο Πρύτανης του οικείου Α.Ε.Ι. ή ένας από τους Αντιπρυτάνεις του οικείου Α.Ε.Ι. για όλα τα προγράμματα σπουδών του οικείου Α.Ε.Ι. ή ο Κοσμήτορας της κάθε Σχολής, εφόσον ορισθεί ένας υπεύθυνος ανά Σχολή του Α.Ε.Ι.

Η απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. με τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου κοινοποιείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)