Καταγγελία για σχολικό εκφοβισμό σε παιδί με αυτισμό μέσω social media

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Μια μητέρα κατήγγειλε τον Φεβρουάριο του 2020 ένα σοβαρό περιστατικό που σχετίζεται με τον σχολικό εκφοβισμό που δέχθηκε η αυτιστική κόρη της στη Θεσσαλονίκη.

Συμμαθητές του παιδιού δημιούργησαν τρεις ψεύτικες σελίδες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και διακίνησαν πορνογραφικό υλικό και συνομιλίες ερωτικού περιεχομένου με «πρωταγωνίστρια» την κόρη της. Η μητέρα, Κ. Φωτιάδου, μίλησε στο nevronas.gr, με το σχετικό podcast να δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Το ψυχικό κόστος ήταν τεράστιο. Το παιδί βίωσε έντονη περιθωριοποίηση από το σχολικό περιβάλλον, δέχτηκε την έντονη κατακραυγή από τους συμμαθητές του, ένιωσε να ξευτελίζεται, χωρίς το ίδιο να ευθύνεται για τίποτα.

Ευτυχώς, μίλησε πριν να είναι αργά, σε μια φίλη της, στην οποία εκμυστηρεύθηκε όσα έχουν συμβεί καθώς και τις σκέψεις να βλάψει τον εαυτό της.

Το παιδί μέχρι και σήμερα παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο, το τραύμα είναι βαθύ και επίπονο ενώ υπήρχαν σκέψεις από τους γονείς της να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει κατ’ οίκον διδασκαλία. Ευτυχώς όμως, αυτό δεν συνέβη.

Το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησε έρευνα και στις 3 Μαρτίου 2022 έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από nevronas.gr

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)