Ιστορία Γ' Λυκείου - 6. Η βιομηχανία - Ερωτήσεις σωστό-λάθος με απαντήσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 





ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

 

Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ

6. Η βιομηχανία

 

Ερωτήσεις τύπου «Σωστό – Λάθος»

 

Να προσδιορίσετε, αν το περιεχόμενο των ακόλουθων προτάσεων είναι σωστό ή όχι, γράφοντας στο τετράδιό σας την ένδειξη Σωστό ή λάθος δίπλα στον αριθμό που αντιστοιχεί στην κάθε πρόταση.

1 . Η ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας κατά το 19ο αιώνα παρουσίαζε μεγάλη απόκλιση από την αντίστοιχη των χωρών της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.

2 . Η ανάπτυξη της βιομηχανίας στον ελληνικό χώρο δεν αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στις οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις.

3 . Η εμφάνιση μονάδων παραγωγής στον ελληνικό χώρο, λειτούργησαν ως αφορμή για τη δημιουργία πιο σύνθετων βιομηχανικών συγκροτημάτων.

4 . Η έλλειψη πολυάριθμου, ειδικευμένου και φθηνού εργατικού δυναμικού είναι ,σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, αιτία στασιμότητας των υπαρχουσών βιομηχανικών μονάδων της εποχής.

5 . Γύρω στα 1870 διπλασιάστηκε ο αριθμός των υπαρχουσών βιομηχανικών μονάδων του ελληνικού κράτους. 

6 . Στα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα και, κυρίως, στα πρώτα χρόνια του 20ού αναπτύσσεται προοδευτικά η βαριά βιομηχανία στη χώρα.

7 . Η περιορισμένη βάση οικονομικής εξάπλωσης της χώρας, αποτέλεσε , σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, αιτία αναστολής της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

8 . Η ελλιπής τεχνική και γενική παιδεία δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή καινοτομιών και τη τεχνολογική εξέλιξη.

9 . Η προσάρτηση των Επτανήσων και της Θεσσαλίας δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας.

10 . Παρά την ενσωμάτωση μεγάλων εκτάσεων και πληθυσμών , μετά το 1912-1913, η ελληνική βιομηχανία δε μπόρεσε να αναδειχθεί σε κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ : 1-Σ/ 2-Λ/ 3-Λ/ 4-Σ/ 5-Λ/ 6-Σ/ 7-Σ/ 8-Λ/ 9-Λ/ 10-Σ


Ηρακλής Καρακόλιος

Φιλόλογος, Φροντιστής, Συγγραφέας των σχολικών βοηθημάτων "Λατινικά Β' Λυκείου εκδόσεις ΖΗΤΗ", "Λατινικά Β-Γ Λυκείου (Τετράδιο ασκήσεων αυτοαξιολογησης) εκδόσεις 24 γράμματα" και "Λατινικά Γ' Λυκείου - Όλη η ύλη των Λατινικών μέσα από 420+ ασκήσεις με τις απαντήσεις (α' και β' τεύχος)" εκδόσεις 24 γράμματα.


Περισσότερο υλικό για το Λύκειο εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)