Νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου οι βάσεις 2022

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






Νωρίτερα από άλλες χρονιές αναμένεται να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022 σε σχολές και τμήματα ΑΕΙ.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε φέτος έκδοση τελικών αποτελεσμάτων εισαγωγής σε σχολές και τμήματα πιο νωρίς από άλλες χρονιές, να μην βγουν στα τέλη Αυγούστου από σεβασμό στους ίδιους τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους» δήλωσε στο newsit.gr η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι είχαν σαφήνεια και απέδωσε τα εύσημα στην κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

Αναφερόμενη στους εισακτέους, είπε ότι φέτος έχουν ανακοινωθεί λίγο πάνω από 68.000 εισακτέοι και θύμισε ότι πέρυσι οι εισαχθέντες ήταν 60.000 άρα έχουμε 8.000 περισσότερες προσφερόμενες θέσεις. Φέτος επίσης έχει εφαρμογή η ελάχιστη βάση εισαγωγής όπως και πέρυσι. Υπενθύμισε ακόμα ότι πριν την ελάχιστη βάση εισαγωγής υπήρχαν υποψήφιοι που είχαν εισαχθεί με βαθμό 0.6 στα 20 δηλαδή κάτω της μονάδας και πρόσθεσε ότι όταν επιτρέπει η Πολιτεία σε έναν υποψήφιο να εγγραφεί με τόσο χαμηλό βαθμό «τον παραπλανούμε γιατί οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει είναι ελάχιστες. Επίσης χρειάζεται αναβάθμιση των σπουδών και τέλος σεβασμός στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Υπάρχουν δυσκολίες»

Για την σύσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας, η υπουργός είπε πως «δυσκολίες υπάρχουν ακόμα και έχουμε δρόμο μπροστά μας».

«Είναι μια ρύθμιση που προστίθεται σε άλλες που στοχεύουν στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Να γίνει πιο φιλόξενο το πανεπιστήμιο και ασφαλές για όλους. Ο νόμος προέβλεπε μια συγκεκριμένη διαδικασία και περιμένουμε αφού κρίθηκε συνταγματική η ρύθμιση από το ΣτΕ την περασμένη εβδομάδα, την έκδοση του ΠΔ για να αρχίσουν να λειτουργούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν ήδη εκπαιδευθεί από την ΕΛΑΣ» τόνισε.

Στη συνέχεια, επέμεινε πως «βασική τους αποστολή είναι η αποτροπή αξιόποινων πράξεων και το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο. Έχει γίνει χαρτογράφηση για συγκεκριμένα πανεπιστήμια και θα εφαρμόζεται για όπου και όσο χρειάζεται. Έχουν συγκεκριμένες εξουσίες που προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα και θα λειτουργούν σε πολύ στενή συνεργασία και με άλλα σώματα ασφαλείας της ΕΛΑΣ εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις και χρειάζεται ενίσχυση».

Τι είπε για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

«Για 12 χρόνια η Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Σε δυο χρόνια έχουμε κάνει 16.200 διορισμούς και προχθές ανακοινώσαμε άλλους 8.600 διορισμούς και φτάνουμε τους 25.000 διορισμούς στην εκπαίδευση», επισήμανε.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)