Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των βάσεων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2022: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, έως το τέλος της εβδομάδας οι βάσεις.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως είπε πως για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίτερα από ποτέ διευκρινίζοντας πως μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. 

Ο υποψήφιος όπως ανέφερε η υπουργός, μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πτώση βάσεων στις περιζήτητες σχολές

Πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από τις βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η σημαντική μείωση των αριστούχων σχεδόν σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα υποδεικνύουν την πτωτική πορεία των περιζήτητων σχολών, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με πέρυσι. 

Στον αντίποδα, στοιχείο «έκπληξη» αποτελούν οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων που έγραψαν πάνω από δέκα σε σχέση με πέρυσι. Συγκριτικά με το 2021, οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων ήταν βελτιωμένες στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο 4ο πεδίο των Σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας, αλλά χειρότερες στο 2ο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και στο 3ο πεδίο των Επιστημών Υγείας.

«Λαιμητόμοι» αποδείχθηκαν και φέτος τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, ενώ σχεδόν οι μισοί έγραψαν κάτω από τη βάση σε Ιστορία και Αρχαία. Περίπου οι 3 στους 4 υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής βρέθηκαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά και στην ίδια κατάσταση βρέθηκαν περίπου οι μισοί υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Υγείας στη Φυσική αλλά και της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα μαθήματα της Ιστορίας και των Λατινικών.

Όπως αναμενόταν, το μάθημα των Λατινικών που αντικατέστησε φέτος την Κοινωνιολογία οδήγησε περισσότερους υποψηφίους να γράψουν κάτω από δέκα αλλά και λιγότερους υποψηφίους να γράψουν πάνω από 18. Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά, στο μάθημα της Κοινωνιολογίας υπήρξε ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων με ποσοστό 27,55%. Φέτος με τα Λατινικά, το ποσοστό των αριστούχων έπεσε στο 17,96%. 

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)