Ρολό με μερέντα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή με μερέντα
Ρολό με μερέντα: Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό βρύσης
λαδόκολα
μερέντα
Εκτέλεση συνταγής ρολού με μερέντα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).
Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί.
Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό.
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.