Copa Copana: Οι θρυλικές νεροτσουλήθρες στην Αθήνα και το άδοξο τέλος τους

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 





Ας θυμηθούμε τις θρυλικές νεροτσουλήθρες που άφησαν εποχή στην Αθήνα και θα μάθουμε για το άδοξο τέλος τους. Υπήρξαν μερικά χρόνια πριν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα 15 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας κάτι νεροτσουλήθρες που θύμιζαν εξωτικό νησί. Σε μετέφεραν σε μία άλλη πραγματικότητα αφού ήταν γεμάτες εξωτικά φυτά και εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες.

Οι Αθηναίοι κατέκλυζαν καθημερινά αυτές τις νεροτσουλήθρες και απολάμβαναν τα μπάνια τους. Όμως αυτές οι πολλά υποσχόμενες νεροτσουλήθρες είχαν άδοξο τέλος. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε παραπάνω πληροφορίες αλλά και για το άδοξο τέλος τους. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι νεροτσουλήθρες που άφησαν εποχή στην Αθήνα και το άδοξο τέλος

Οι συγκεκριμένες νεροτσουλήθρες ονομάζονταν Copa Copana και απείχαν 15 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ήταν γεμάτες εξωτικά φυτά, μεγάλες νεροτσουλήθρες και τεχνητά νησιά. Άνοιξαν το 2007 και στην ουσία ήταν ένα υπερπολυτελή υδάτινο πάρκο στα όρια Χαϊδαρίου με Σκαραμαγκά.

Είχε μέγεθος 3.000 στρέμματα και κόστισε 10.000.000 ευρώ. Το 2009 όμως ο δήμος ανακάλεσε την λειτουργία του και πλέον είναι ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο. Το 2011 έγινε μία προσπάθεια ανοίξει και πάλι όμως έκλεισε ξανά. Ποιος ήταν ο λόγος;

Copa Copana-ιστορία-

Για ποιον λόγο έκλεισε;

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο υδάτινο πάρκο βρισκόταν στο ιερό της Αφροδίτης και η ευρύτερη περιοχή ήταν περιοχή που γίνονταν αρχαιολογικές ανασκαφές. Επίσης το πάρκο στήθηκε στους πρόποδες του Ποκίλου Όρους και σύμφωνα με το δασαρχείο της περιοχής το συγκεκριμένο όρος είναι περιοχή ιδιαίτερου κάλλους.

Copa Copana-ιστορία-

Έτσι υπάγονταν στην ζώνη προστασίας από το 1969. Επίσης πάνω από το υδάτινο πάρκο υπήρχε κολώνα της ΔΕΗ με μεγάλη τάση και αυτό έκανε τις νεροτσουλήθρες επικίνδυνες ενώ πολλά από τα οικήματα μέσα ήταν αυθαίρετα. Προβλήματα νομιμότητας είχε και η καντίνα.

Το 2015 αποφασίστηκε από τον δήμο ότι το συγκεκριμένο υδάτινο πάρκο παρόλη την ιστορία και την επιτυχία του, δεν πληροί τους όρους για να είναι ασφαλές. Έτσι αποφασίστηκε οριστικά να μην ανοίξει ποτέ ξανά. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Copa Copana-ιστορία-

mixanitouxronou.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)