Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας - 11/10/2022

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

1. Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο: Ενεργειακό ράλι και κύμα ανατιμήσεων απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με αργά βήματα προχωρούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα απενεργοποιηθεί η ενεργειακή βόμβα και θα αντιμετωπιστεί το κύμα αυξήσεων σε βασικά αγαθά. Αναλυτικότερα: εδώ.

2. Ανάχωμα στην ακρίβεια με το «καλάθι» 50 προϊόντων

Νέο εργαλείο για να περιοριστεί το ανατιμητικό κύμα που βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η ταχύτητα αύξησης των τιμών στα βασικά είδη καθημερινής ανάγκης είναι εξωπραγματική. Αναλυτικότερα: εδώ.

3. Επίδομα θέρμανσης: Τα 8 SOS για την αίτηση – Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Την προσεχή Παρασκευή ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, θα ανοίξει εντός του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εκκίνηση της διάθεσης θα γίνει με τιμή  1,40 ευρώ ανά λίτρο μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών. Αναλυτικότερα: εδώ.

4. Επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και ποια τα κριτήρια

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με την πλατφόρμα για τις αιτήσεις να αναμένεται να δοθεί στο κοινό τον Δεκέμβριο - Ποια τα κριτήρια. Αναλυτικότερα: εδώ.

5. Ύποπτα σενάρια για προβοκάτσια της ΜΙΤ στην Κρήτη- Κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο

Η Τουρκία απειλεί σε δύο μέτωπα, Αιγαίο και Κρήτη. “Η Ελλάδα θα απαντήσει σε κάθε πρόκληση, ρητορική ή στο πεδίο”, διαμηνύει η Αθήνα. Αναλυτικότερα: εδώ.

6. Προσωπικός γιατρός: Πότε ανοίγουν οι συμβάσεις για ένταξη γιατρών 10 ειδικοτήτων - Πόσοι έχουν εγγραφεί

Σε 10 νέες ειδικότητες γιατρών ανοίγει από 12 Οκτωβρίου ο προσωπικός γιατρός ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμοι και να μπορούν να εγγραφούν οι πολίτες. Αναλυτικότερα: εδώ.

7. Καιρός: Αλλαγή με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται σήμερα στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικότερα: εδώ.

8. Κολωνός: Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για τον βιασμό της 12χρονης - Τι αναφέρει η δικογραφία

Στα "ραντάρ" των αρχών βρίσκονται αρκετά ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Αύριο η απολογία των δύο συλληφθέντων. Αναλυτικότερα: εδώ.

9. Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες στο Κίεβο υπό τον φόβο νέων επιδρομών - Η Ρωσία απειλεί ξανά τη Δύση

Ο τρόμος επέστρεψε ξανά το πρωί της Τρίτης στην "καρδιά" του Κιέβου, με τις σειρήνες να προειδοποιούν για νέα ρωσικά πλήγματα μετά από τις χθεσινές επιθέσεις. Ανησυχία από το κοινό μέτωπο Ρωσίας-Λευκορωσίας και το "μην μπλέκεστε" της Μόσχας στη Δύση. Αναλυτικότερα: εδώ.

10. Τουρκία: "Ράπισμα" από Κομισιόν για ενδεχόμενη ένταξη στην Ε.Ε. - Τα σημεία που "καίνε" Άγκυρα και Ερντογάν

"Καθηλωμένη" σε θέσεις που την κρατούν μακριά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως μένει η Τουρκία, σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τη διεύρυνση. Αναλυτικότερα: εδώ.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)