Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας - 12/10/2022

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

1. Πώς θα λειτουργεί το «καλάθι της νοικοκυράς»: Αυτά είναι τα 51 προϊόντα που θα ενταχθούν

Στην αντεπίθεση περνάει το υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις τιμές στα βασική είδη στα σούπερ μάρκετ. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η βασική λίστα των προϊόντων με βάση την οποία το κάθε σούπερ μάρκετ ξεχωριστά θα καταρτίσει το δικό του καλάθι που θα περιέχει συγκεκριμένους κωδικούς προϊόντων. Αναλυτικότερα: εδώ.

2. Σεπόλια: Τουλάχιστον 100 άτομα είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά την 12χρονη – Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Στα χέρια της ανακρίτριας μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε ονόματα, τα οποία έχουν στοιχειοθετηθεί πλήρως από την αστυνομία, και ενδέχεται σήμερα να βγουν εντάλματα συλλήψεων. Αναλυτικότερα: εδώ.

3. Κρεσέντο προκλήσεων και ρητορικές εξάρσεις από την Τουρκία: Σε τέσσερα επίπεδα η απάντηση της Αθήνας

Με νέες απειλές και fake news συνεχίζει να πορεύεται η τουρκική πλευρά, δείχνοντας πως αγνοεί τα ξεκάθαρα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας και εμμένει  στην ίδια αδιέξοδη στρατηγική. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απαντά η Αθήνα και σήμερα συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πεντάγωνο των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Αναλυτικότερα: εδώ.

4. Τουρκία: Η Γερουσία των ΗΠΑ κατήργησε τους περιορισμούς για την πώληση των F-16

Τους δύο όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατήργησε η έκδοση της Γερουσίας του νομοσχεδίου περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2023, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Οι δύο όροι ήταν ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι η πώληση θα είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Αναλυτικότερα: εδώ.

5. Προ των πυλών επικίνδυνη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές - καταιγίδες και κρύο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Καμπανάκι για επικίνδυνη κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών κρούει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αναλυτικότερα: εδώ.

6. Προσωπικός γιατρός: Δωρεάν και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και οι 10 νέες ειδικότητες γιατρών

Χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους πολίτες θα είναι ο προσωπικός γιατρός και για τις αλλαγές 10 ειδικότητες ιατρικής που θα είναι σύντομα διαθέσιμες για τους πολίτες. Αναλυτικότερα: εδώ.

7. Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση, οι δικαιούχοι για το επίδομα

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα MyThermansi ώστε οι δικαιούχοι να καταθέσουν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου. Αναλυτικότερα: εδώ.

8. Χωρίς διόδια οι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας – Πώς θα γίνεται η χρέωση

Την εφαρμογή νέου συστήματος διοδίων που θα οδηγήσει στη δικαιότερη χρέωση των οδηγών εξήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης. Αναλυτικότερα: εδώ.

9. Φυσικό αέριο: Νέο μπρα ντε φερ στην Ε.Ε. για το πλαφόν – Θα γεφυρωθεί (;) το χάσμα

Σκληρή μάχη αναμένεται στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης με το πλαφόν στο φυσικό αέριο να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων – Τι θα πει εκ μέρους της Ελλάδας ο Κώστας Σκρέκας - Παραμένουν «αγκάθια» οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών – μελών. Αναλυτικότερα: εδώ.

10. Συναγερμός στην Πολωνία: Διαρροή στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Διαρροή εντοπίστηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε μία από τις γραμμές του αγωγού πετρελαίου της Ντρούζμπα, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών PERN. Αναλυτικότερα: εδώ.





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)