- Στέβια 250 γραμμάρια (1:2)
- Αυγά 4
- Κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- Βανίλιες 2
- Σπορέλαιο 300 ml
- Μήλα 3
- Γαρίφαλο ½ κουταλάκι του γλυκού
- Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 400 γραμμάρια
Υλικά
Η ζάχαρη έχει καταστροφικές συνέπειες στο σώμα μας και αναγκαστικά την χρησιμοποιούσαμε σε όλες τις συνταγές για γλυκά.
Μέχρι που η στέβια, η ζάχαρη καρύδας και άλλα φυτικά γλυκαντικά ήρθαν στις ζωές μας. Το σημερινό μας κέικ έχει φθινοπωρινά αρώματα μήλου και δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης.
Θα το φτιάξουμε με στέβια και θα το προσφέρουμε χωρίς τύψεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για φθινοπωρινό κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την στέβια στο σπορέλαιο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και να δουλεύουμε παράλληλα το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Βάζουμε και τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών για κέικ. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Πριν σβήσουμε την φωτιά ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του. Τρυπάμε το κέικ με την οδοντογλυφίδα και αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Tips
Επίσης αν αντικαταστήσουμε σε ίση ποσότητα τη stevia με ζάχαρη καρύδας, είναι μια ιδανική προτάση για παιδιά.