Ακόμα και όλος ο κόσμος να ήταν εναντίον τους, αυτοί αγαπιόντουσαν βαθιά και αληθινά. Πίστευαν ο ένας στον άλλο και στον έρωτα τους. Αρκετοί από όλους αυτούς τους μεγάλους έρωτες είχαν τραγικό τέλος, δείχνοντας μας ότι οι μεγάλες ερωτικές ιστορίες είναι δυνατότερες από οτιδήποτε άλλο.Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε έναν τέτοιο μεγάλο έρωτα, αλλά φυσικά με happy end.
Ναπολέων και Ιωσηφίνα
Η Marie-Josephe-Rose de Beauharnais,32χρονη χήρα και μητέρα δύο παιδιών και ο 26χρονος Ναπολέων Βοναπάρτης παντρεύτηκαν το 1796.Εκείνος έφυγε για τον πόλεμο στην Ιταλία και η εκείνη ερωτοτροπούσε, μέχρι τη στιγμή που ο μεγάλος Ναπολέων το ανακάλυψε. Προσπάθησε να πνίξει τον καημό του με μια σειρά από ειδύλλια και βλέποντας πως τον χάνει η Ιωσηφίνα τον ερωτεύτηκε και έγινε πιστή!Ο Ναπολέων στέφθηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας το 1804 και ήθελε επειγόντως διάδοχο, κάτι που δεν μπορούσε να του δώσει η Ιωσηφίνα, γι’ αυτό και θα τη χωρίσει το 1809 και θα νυμφευθεί τη δούκισσα της Αυστρίας Maria-Louise, που θα του προμήθευε τον πολυπόθητο γιο. Η Ιωσηφίνα ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην άντρα της, πρότεινε να πάει να τον συναντήσει στην εξορία του, πέθανε ωστόσο πριν να προλάβει να κάνει το ταξίδι. Σύμφωνα με τον γιατρό της, ο λόγος του θανάτου της ήταν η πληγωμένη της καρδιά.
Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Η θυελλώδης σχέση τους απασχόλησε τα ΜΜΕ ίσως περισσότερο και από τις καριέρες τους.Το Μάιο του 1968 η Τέιλορ επιδεικνύει το 33.19 καρατίων διαμάντι Krupp, το οποίο της χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το είχε αγοράσει στην τιμή των 305.000 δολαρίων! Από τότε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δεν το έβγαλε σχεδόν ποτέ από το χέρι της!
Η σχέση τους μοιραία. Γεμάτη πάθος, ένταση, αγάπη αλλά και καβγάδες, τσακωμούς, εκρήξεις. Δεν άντεχαν για πολύ ο ένας μακριά από τον άλλο, αλλά οι καβγάδες τους ήταν εκρηκτικοί. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα και τα πάθη τους. Ο Μπάρτον, πότης και γυναικάς, η Τέιλορ νευρική και κακομαθημένη, έπαιρνε χάπια. Αγαπιόνταν μανιασμένα. Εξαρτιόνταν μανιασμένα.Το ποτό και οι καβγάδες τους χώρισαν το 1974. Η εξάρτηση, όμως που ένιωθαν ο ένας για τον άλλο τους ξανάφερε μαζί. Το 1975 ξαναπαντρεύτηκαν για ξανά χωρίσουν, οριστικά αυτή την φορά, το 1976.
Τζον Λένον και Γιόκο Όνο
Το 1966 η Yoko Ono γνωρίζει τον Τζων Λένον και από τότε οι δύο τους γίνονται αχώριστοι.Σε χαρακτηριστική συνέντευξη είχαν δηλώσει :«Πρέπει να κοπιάσεις για την αγάπη. Είναι ένα πολύτιμο δώρο, είναι ένα φυτό, που πρέπει να το προσέχεις και να το ποτίζεις. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι και να σκέφτεσαι ‘Λοιπόν, είμαστε ερωτευμένοι, όλα καλά’.
Είμαστε και οι δύο σκεπτόμενοι άνθρωποι. Έτσι όταν είμαστε χώρια, δεν χρειάζεται να είμαστε και σωματικά χώρια
Αν αγαπάς κάποιον δεν μπορείς να είσαι μαζί του αρκετά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα»
Μέριλιν Μονρόε και Άρθουρ Μίλλερ
Στις 29 Ιουνίου 1956 σ’ ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης παντρεύτηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Άρθουρ Μίλερ και η Μέριλιν Μονρόε. Ο λαμπρός θεατρικός συγγραφέας («Ο θάνατος του εμποράκου») και το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Ο τυχερός γαμπρός ήταν 41 ετών και η νύφη 30. Ο μύθος του Πυγμαλίωνα αναβίωνε στη σύγχρονη Αμερική, που εξεπλάγη μόλις έμαθε το νέο. Η δημοσιότητα, κατόπιν εορτής, μεγάλη. Οι κακές γλώσσες δεν έδιναν μεγάλη διάρκεια στον γάμο, εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτήρων των νεονύμφων.
Η κτητική συμπεριφορά δεν άρεσε στη σταρ, που ήταν αλλιώς μαθημένη στη ζωή της. Και φρόντισε να το διατυμπανίσει, ακολουθώντας τους εξωστρεφείς ρυθμούς της ζωής της, που δεν συμβάδιζαν αναγκαστικά με την «εσωστρέφεια» ενός συγγραφέα. Το ζευγάρι σύντομα μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου η Μέριλιν γύρισε με τον Λόρενς Ολίβιε την ταινία «Ο Πρίγκηπας και η Χιονάτη».Η Μέριλιν υπερασπίστηκε τον σύζυγό της σθεναρά, ενώπιον της επιτροπής Μακάρθι, ρισκάροντας ακόμη και την καριέρα της, όταν κλήθηκε να καταδώσει ονόματα κομμουνιστών από τον κύκλο των Λογοτεχνών. Το ζευγάρι, όμως, χρόνο με το χρόνο αποξενωνόταν. Ο Μίλερ αφοσιώθηκε στη δουλειά του και η Μέριλιν το έριξε στο ποτό. Ο διαφορετικός τρόπος ζωής και των δύο προκάλεσε τελικά ανεπανόρθωτη ρήξη στη σχέση τους.
Μελίνα Μερκούρη – Ζιλ Ντασέν
Ο έρωτάς τους χάραξε βαθιά τις ζωές τους.Μαζί γύρισαν εννέα ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Τοπκαπί», η «Φαίδρα» και το «Ποτέ την Κυριακή», που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κανών το 1960.Μαζί ανέπτυξαν έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών και με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.
Μετά το θάνατο της διάσημης ηθοποιού και πολιτικού, ο Ντασέν δημιούργησε στη μνήμη της το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», με στόχο την προώθηση της δημιουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Κατέχοντας τη θέση του προέδρου, παραχώρησε στο ίδρυμα τα έσοδα από τις ταινίες του, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Angelina Jolie – Brad Pitt
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής τους, οι δυο τους απέκτησαν μια πανέμορφη οικογένεια με 6 παιδιά και ήταν μαζί στις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές.
Λήστεψαν αρκετές τράπεζες και σκότωσαν εννέα αστυνομικούς και πολίτες, που βρέθηκαν στον διάβα τους. Τον Απρίλιο του 1933, πέντε αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ένα γκαράζ στο Μιζούρι, αναζητώντας λαθρεμπόρους….
Ανάμεσα στους καπνούς και τις εκρήξεις, τα μέλη της συμμορίας διέφυγαν, αφήνοντας πίσω τους δύο αστυνομικούς νεκρούς και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά τους: Ένα φωτογραφικό φιλμ, που δεν είχαν προλάβει να εμφανίσουν. Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν, γιγάντωσαν τον μύθο των δύο κακοποιών….
Στις 23 Μαΐου του 1934, το κλεμμένο Φόρντ V8 του ζευγαριού έπεσε σε ενέδρα. Η αστυνομία της Λουιζιάνα, χωρίς να ζητήσει την παράδοσή τους, «γάζωσε» το αυτοκίνητο με 187 σφαίρες, σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Η Μπόνι είχε μια ψυχική διαταραχή που την έκανε για να έλκεται από βίαιους άντρες. Υπάρχει ένα σεξουαλικό φετίχ που ονομάζεται hybristophilia, ή «σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ, » και βλέπουμε ακόμα και σήμερα σε δεκάδες θαυμαστές του ζευγαριού που καταδικάστηκαν για δολοφονικές πράξεις.
Κάπως έτσι τελείωσε ο γάμος. Τελείωσε όμως και ο έρωτας;
Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Η κλασική και λατρεμένη ιστορία αγάπης του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Οι Καπουλέτοι. Οι Μοντέγοι. Και η έχθρα τους. Ο Ρωμαίος. Η Ιουλιέτα. Και η αγάπη τους. Μια αγάπη που θα ζει αιώνια και θα μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι η πραγματική ιστορία δύο νέων που έζησαν στη Βερόνα και πέθαναν ο ένας για τον άλλον το 1303. Αυτή είναι μία εκδοχή.Σύμφωνα με μία άλλη, ο Σαίξπηρ βασίστηκε για την ιστορία του σε ένα ποίημα του Άρθουρ Μπρουκ, παρότι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι συνέχεια της μακράς παράδοσης για τις τραγικές ιστορίες αγάπης.
Ο Σαίξπηρ γράφει την απόλυτη ιστορία αγάπης πρώιμα, πριν τα τριάντα του, μεταξύ 1591 και 1595. Το έργο είναι ένας θρίαμβος.Όλα αυτά συμβαίνουν μετά τον θάνατο του 11χρονου γιου του.