ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

6/12/22

Γιατί ο Ντόναλντ είναι μονίμως νευριασμένος; Η αντίθεση με τον Μίκυ Μάους και η φλέβα χρυσού που χτύπησε η Disney

 

Τα μυστικά της Disney αποκαλύπτονται:  Γιατί ο Ντόναλντ Ντακ είναι πάντα θυμωμένος

9 Ιουνίου 1934

Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο καρτούν «The Wise Little Hen».

Σχεδόν 100 χρόνια μετά, η διασημότερη πάπια του κόσμου έχει πάει στο φεγγάρι, έχει ταξιδέψει με την Κιβωτό του Νώε, έχει παλέψει με μεταφυσικά τέρατα και πλέον βρίσκεται παντού: Στις αίθουσες των κινηματογράφων, στην τηλεόραση, σε video games, σε θεματικά πάρκα και παιχνίδια.


Ο Ντόναλντ Ντακ τα κάνει όλα αυτά με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο: Ανώριμος, πάντα ενοχλημένος από τον κόσμο γύρω του –συχνά και από τον ίδιο του τον εαυτό- και έτοιμος να παραδοθεί σε μία θεαματική έκρηξη θυμού με το παραμικρό.

Αυτό που λίγοι συνειδητοποιούν είναι ότι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είχε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική όταν έκανε τον Ντόναλντ Ντακ μια ευέξαπτη πάπια με καλή καρδιά.

Την εποχή εκείνη, ο Μίκυ Μάους ήταν ήδη ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες σε όλο τον κόσμο και το δημόσιο πρόσωπο της αυτοκρατορίας της Disney. Όμως, αυτή του η επιτυχία είχε αρχίσει να γίνεται κατάρα.

Ως το πρόσωπο της Disney, ο Μίκυ ήταν αναγκασμένος να… προσέχει τη συμπεριφορά του, καθώς ό,τι έκανε στη μεγάλη οθόνη αντανακλούσε στο προφίλ της εταιρείας. Και ενώ η καλή συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική στην πραγματική ζωή, στα καρτούν είναι μεγάλο πρόβλημα: Το «καλό παιδί» δύσκολα δίνει υλικό για μια αστεία ιστορία.

Έτσι, την ώρα που ο Μίκυ άρχιζε να γίνεται λιγότερο συναρπαστικός, ο Ντόναλντ έδωσε στην Disney την ευκαιρία να κινηθεί προς την αντίθεση κατεύθυνση, με έναν χαρακτήρα που στηρίζεται στην αντικοινωνική συμπεριφορά.


Το κοινό ενθουσιάστηκε και έτσι, σύντομα, ο Ντόναλντ έγινε τακτικό μέλος του καστ, «παίζοντας»  πλάι στον Μίκυ και τον Γκούφι σε κλασικά καρτούν όπως τα «Clock Cleaners» και «Lonesome Ghosts». Έως το 1936, ο Ντόναλντ Ντακ είχε αποκτήσει τη δική του σειρά, με το «Donald and Pluto». Το 1944 έγινε ο πρωταγωνιστής στην πρώτη του ταινία, το «The Three Caballeros» και σύντομα ακολούθησαν άλλες τρεις: οι «Melody Time», «Fun and Fancy Free» και «Saludos Amigos».


Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger