Συνταγές για την Τσικνοπέμπτη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 


Μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται αυστηρά στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες. Τα απλά, οικογενειακά τραπέζια είναι αυτά που έχουν αξία τελικά, με σπιτικούς κρεατομεζέδες, τσικνισμένους, ωραία παρέα και δροσερή μπύρα ή καλό κόκκινο κρασί. Εμείς θα σου προτείνουμε ένα νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη, με κρεατικά, αλοιφές, ντιπς, ορεκτικά αλλά και γλυκό. Εσύ να φτιάξεις την πιο απολαυστική σκεπαστή με στήθος κοτόπουλο, μοτσαρέλα και λαχανικά για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη απολαυστικά, ακολουθώντας τις συνταγές μας!

Ορεκτικά

Τα ορεκτικά στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για ένα τσίκνισμα με τα όλα του! Συνοδεύουν και συμπληρώνουν τα κρεατικά με τον καλύτερο τρόπο, βοηθάνε να “γλιστράνε” οι κρεατομεζέδες. Δείτε την παρακάτω λίστα με επιλεγμένα ορεκτικά για την Τσικνοπέμπτη.

Κυρίως πιάτα – Κρέατα

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας είναι φυσικά το κρέας! Πανσέτες, μπριζολάκια, παϊδάκια και μπιφτέκια στα κάρβουνα, πεντανόστιμα, λιώνουν στο στόμα σαν λουκούμι αν μαριναριστούν σωστά. Για τσικνίσματα… στα γρήγορα, για σένα που δουλεύεις μέχρι αργά ή που δεν προλαβαίνεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα την Τσικνοπέμπτη, δες τις συνταγές της παρακάτω λίστας.

Γλυκό

Τι θα μπορούσε να κλείσει πιο νόστιμα ένα λουκούλειο γεύμα σαν αυτό της Τσικνοπέμπτης, από ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκό; Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με συνταγές για εύκολα και δροσερά γλυκά για την Τσικνοπέμπτη.

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)