.820 υπαλλήλοι θα δουν την έξοδο κυρίως από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας -Θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Στην τελική ευθεία είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα. Το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα υπουργεία από όπου και θα φύγουν 9.820 υπάλληλοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας όπως θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές για κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο δεύτερο κύμα το οποίο θα έρθει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο οριστικοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση λίστας με το πλεονάζον προσωπικό σε κάθε υπουργείο. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η λίστα των διαθεσίμων σε κάθε υπουργείο
pinakas.jpg

Πως θα γίνει η αξιολόγηση
Η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται οι συγχωνεύονται. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Στα χέρια των γενικών γραμματέων των υπουργείων βρίσκεται ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη σε κινητικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)