Ο Στουρνάρας προαναγγέλλει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνέχεια διαθεσιμότητας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αδιέξοδη ήταν η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με όσα μετέφερε μετά την συνάντηση το προεδρείο της ΟΛΜΕ, ο κ Στουρνάρας δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, και μάλιστα αντί για αυτό τους απάντησε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν 4000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ τον επόμενο χρόνο θα απολυθούν 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ απειλεί ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Νωρίτερα η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνοντας για την κινητικότητα.
Ανάλογες συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες περιοχές ανά την επικράτεια.
«Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων – διαθεσιμότητας συνεχίζεται», διαμηνύει η Ομοσπονδία. «Κανένας μαθητής έξω από το σχολείο. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει», συμπληρώνει.
Χθες, οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση θέσεων καθηγητών σε τεχνικά λύκεια, αλλά και στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, σε εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταμάτης Νικολάου.
«Η κυβέρνηση δυστυχώς θέλει να αποκεφαλίσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ετοιμάζοντας παράλληλα ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων τους επόμενους μήνες. Θέλουν να διαλύσουν τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η παιδεία, δίνοντας ένα μεγάλο μέρος στους ιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσυφάκης, που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι εφόσον καταφέρουν να στρέψουν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε θα απαιτήσουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Και αυτό γιατί θα φοιτούν σε αυτά λίγοι μαθητές. Το μεγάλο μας όπλο είναι η ενότητα. Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και οφείλουμε να διδάξουμε αλληλεγγύη και κοινό αγώνα».
Ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, επισήμανε: “Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν σχεδιάστηκε πρόσφατα, αλλά προϋπήρχε από το 1990. Αυτό που γίνεται στον ευρύτερο στενό δημόσιο τομέα είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις, για πρώτη φορά καταργούνται κλάδοι. Σύντομα θα κλείσουν και σχολεία και η παιδεία μας θα συρρικνωθεί. Πλέον, ο φτωχός Έλληνας δεν θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και δεκάδες σχολικοί φύλακες, ενώ δόθηκαν από τους διοργανωτές απαντήσεις σε ερωτήσεις, που έγιναν από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)