Κέρκυρα - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Η πόλη της Κέρκυρας ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και ολόκληρη η παλιά πόλη ανήκει πλέον στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διαθέτει ποικιλία παραλιών, από αμμώδεις με καταγάλανα νερά μέχρι παραλίες με βότσαλο και επιβλητικά βράχια. Στην Κέρκυρα μπορείτε να φτάσετε είτε αεροπορικώς είτε με πλοίο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.


Χάρτης Κέρκυρας





Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στην Κέρκυρα


Πώς θα πάτε στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, όπως και σε πολλά από τα νησιά της Ελλάδας, μπορείτε να πάτε είτε ακτοπλοϊκά, είτε αεροπορικά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας, βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του νησιού, στην περιοχή Κανόνι. Υπάρχουν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος , πολλές φορές την ημέρα και η πτήση διαρκεί 1 ώρα περίπου. Αεροπορική σύνδεση υπάρχει και με τη Θεσσαλονίκη, 3 ή 4 φορές την εβδομάδα. Οι τιμές των εισιτήριων μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, αν κάνετε κράτηση αρκετό καιρό πριν ή αν ταξιδέψετε σε low season. Τέλος, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής ζήτησης, υπάρχει αεροπορική σύνδεση με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, με πτήσεις charter, κυρίως από Γερμανία και Αγγλία. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στην Κέρκυρα με καράβι, αφού συνδέεται με αρκετά σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από την Ηγουμενίτσα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και το ταξίδι διαρκεί 1 με 1,5 ώρα, ανάλογα με τον τύπο του ferry boat που θα ταξιδέψετε. Το καλοκαίρι αναχωρούν καράβια από και προς την Ηγουμενίτσα κάθε 15 λεπτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη μεγάλη τουριστική κίνηση. Από το λιμάνι της Πάτρας το ταξίδι προς την Κέρκυρα διαρκεί 7 -8 ώρες, αλλά είναι πολύ άνετο αφού τα ferry boats πηγαίνουν στην Ιταλία και απλά κάνουν στάση στην Κέρκυρα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας Ιταλίας είναι αρκετά συχνή και οι πόλεις με τις οποίες συνδέεται είναι το Μπάρι, η Ανκόνα και το Πρίντεζι. Τέλος, υπάρχουν καράβια για να σας μεταφέρουν σε κοντινούς προορισμούς όπως οι Παξοί, η Κεφαλονιά και η γειτονική Αλβανία. 

Αν αποφασίσετε να φτάσετε στο νησί της Κέρκυρας με καράβι πρέπει πρώτα να μεταβείτε είτε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είτε στο λιμάνι της Πάτρας. Η μετάβαση μπορεί να γίνει με ιδιωτικό όχημα είτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ της Κέρκυρας, που σταματούν στο λιμάνι και έχουν απευθείας ανταπόκριση με καράβι. Η απόσταση Αθήνα-Ηγουμενίτσα είναι γύρω στα 500 χιλιόμετρα, υπάρχουν 2 δρομολόγια καθημερινά, που κάνουν στάση στην Κόρινθο, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στην 'Αρτα. Η απόσταση Θεσσαλονίκη- Ηγουμενίτσα είναι επίσης 500 χιλιόμετρα, υπάρχουν 2 καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια και υπάρχουν στάσεις στη Λάρισα και στα Ιωάννινα.



Πώς θα περιηγηθείτε στην Κέρκυρα

Με λεωφορείο

Στην Κέρκυρα υπάρχουν διαθέσιμες δύο υπηρεσίες λεωφορείων, που λειτουργούν άψογα, με σύγχρονα οχήματα και συχνά δρομολόγια: 
  • Η πρώτη περιλαμβάνει τα δημοτικά λεωφορεία ( χρώματος μπλε) και η στάση της βρίσκεται στην πλατεία Σαν Ρόκκο. Με τα λεωφορεία αυτά μπορείτε να μετακινηθείτε στην πρωτεύουσα και στα προάστια : 'Αφρα, 'Αγιος Ιωάννης, Κανόνι, Πέραμα, Αχίλλειον.
  • Η δεύτερη υπηρεσία είναι το ΚΤΕΛ το οποίο προσφέρει μετακίνηση σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού όπως: Λευκίμη, Κάβος, Καρουσάδες, 'Αγιος Παντελεήμων, 'Αγιος Γόρδιος, Γλυφάδα και πολλές άλλες. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι χρώματος μπλε και η κεντρική στάση βρίσκεται στην οδό Θεοτόκη.


Με αυτοκίνητο

Η Κέρκυρα είναι ένα μεγάλο νησί και για το λόγο αυτό ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στα ιστορικά μνημεία, στις παραλίες και στα γραφικά χωριά είναι το ιδιωτικό όχημα. Αν δεν έχετε φέρει το αυτοκίνητο σας στο νησί, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία οχημάτων, από μικρά αυτοκίνητα μέχρι πολυτελή τζιπ. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει για να εξερευνήσετε την Κέρκυρα. Σαφώς, να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε την άδεια οδήγησης πάντα μαζί σας και να μην οδηγείτε αν έχετε πιει αλκοόλ , για να αποφύγετε τυχόν πρόστιμα από τους συχνούς αστυνομικούς ελέγχους.


Με ταξί

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να νοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο, μπορείτε να κυκλοφορείτε στο νησί με ταξί. Υπάρχουν στάσεις ταξί , στα πιο κομβικά σημεία του νησιού όπως η πλατεία Σαν Ρόκκο και η οδός Θεοτόκη, αλλά υπάρχει επίσης και η τηλεφωνική υπηρεσία ράδιο-ταξί. Υπάρχουν προκαθορισμένες τιμές για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε πριν επιβιβαστείτε στο ταξί. Υπάρχουν όμως και ταξίμετρα όταν η διαδρομή δεν είναι συνηθισμένη.


Παραλίες στην Κέρκυρα που αξίζει να επισκεφθείτε

Το νησί της Κέρκυρας φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες του! Οι παραλίες στα νησιά του Ιονίου διαφέρουν κατά πολύ από τις παραλίες στα νησιά του Αιγαίου. Τα σμαραγδένια νερά και οι μαγευτικές ακτές, με άμμο ή με βοτσαλάκια, θα ενθουσιάσουν και θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Στις περισσότερες παραλίες υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να νοικιάστε, καθώς επίσης και αθλητικές δραστηριότητες. Σε κάθε δημοφιλή παραλία μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία για τη διαμονής σας, αλλά και εστιατόρια και beach bars για τη διασκέδαση σας. Πολλές παραλίες της Κέρκυρας έχουν βραβευτεί από τον Ευρωπαϊκό φορέα για την καταλληλότητα τους.


'Αγιος Στέφανος

beachΗ αμμουδιά του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στο ομώνυμο χωριό. Η παραλία θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο ασφαλείς στο νησί. Είναι απόλυτα οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους επισκέπτες, αλλά και θαλάσσια σπορ. Επιπλέον προσφέρει ότι είναι απαραίτητο από θέμα εξοπλισμού για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν ταβέρνες που μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό γεύμα.


'Ερμονες

Οι 'Ερμονες, βρίσκονται στη δυτική ακτή του νησιού και είναι μια δημοφιλής αμμουδιά, περιτριγυρισμένη από εντυπωσιακούς βράχους και δέντρα. Υπάρχουν στη διάθεσή σας ξενοδοχεία, ταβέρνες, αθλητικές δραστηριότητες και εξοπλισμός για άτομα με κινητικά προβλήματα.


Παλαιοκαστρίτσα

Το χωριό της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού. Διαθέτει 6 υπέροχες παραλίες, περικυκλωμένες από ελιές και εντυπωσιακά δάση. Οι παραλίες είναι υπέροχες με τα πεντακάθαρα νερά τους και είναι ιδανικές για κολύμπι, αλλά και ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά ή στα βότσαλα τους. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε πλήθος ξενοδοχείων κάθε κατηγορίας και εστιατορίων ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.


Μπενίτσες

Οι Μπενίτσες είναι μια κοσμοπολίτικη παραλία νότια της πρωτεύουσας του νησιού. Συνδυάζει την άμμο, τα βότσαλα και τα σμαραγδένια νερά σε ένα υπέροχο τοπίο, γεμάτο ελιές και άλλα δέντρα. Κοντά στην παραλία υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα για τη εξυπηρέτηση σας.


'Αγιος Γεώργιος

Ο 'Αγιος Γεώργιος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες και βρίσκεται σε σχετικά μακρινή απόσταση από οποιοδήποτε χωριό. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων και συμπληρώνεται τριγύρω από καταπράσινους λόφους, που δημιουργούν μια μαγευτική τοποθεσία, που αξίζει να επισκεφτείτε!


Γλυφάδα

Η παραλία της Γλυφάδας, μία από τις πιο κοσμοπολίτικες στην Κέρκυρα, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά, με εντυπωσιακούς βράχους και πολλά δέντρα. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να νοικιάσετε, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες. Κοντά στην παραλία μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία και εστιατόρια.


Βαρβάτι

Θα τη βρείτε στο βόρειο τμήμα του νησιού. Έχει βραβευτεί και αυτή ως μία από τις καλύτερες παραλίες. Έχει βότσαλα και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες για τη διευκόλυνσή σας και βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό.


Canal d' Amour

Το Canal d' Amour βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Είναι μια πανέμορφη και γραφική αμμώδης παραλία με πλούσια βλάστηση. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες. 3 φορές την εβδομάδα ο Δήμος Εσπεριών προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην παραλία με λεωφορεία.


Ρόδα

Η Ρόδα είναι ένα ψαροχώρι, με μικρό λιμάνι και έχει γίνει δημοφιλές θέρετρο τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει μια μεγάλη, αμμώδη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα. Υπάρχουν βέβαια διαθέσιμα ξενοδοχεία, εστιατόρια και beach bars στη γύρω περιοχή.


'Αγιος Γόρδιος

Ο 'Αγιος Γόρδιος με το βραχώδες εντυπωσιακό τοπίο και την αμμώδη παραλία με τα σμαραγδένια νερά της, σας περιμένει για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Είναι συχνά γεμάτη με κόσμο κάθε ηλικίας και προσφέρει κάθε είδους ανέσεις στους επισκέπτες της.


Κάβος

Η παραλία του Κάβου, βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, σε απόσταση 47 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας. Προσφέρει κάθε είδους δραστηριότητες και ανέσεις και είναι μέρα και νύχτα γεμάτη από κόσμο, είτε για μπάνιο, είτε για ξέφρενη διασκέδαση στα beach bars που διαθέτει.


'Αλλες παραλίες

'Αλλες παραλίες που έχουν βραβευτεί από τον ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης, για την καταλληλότητα και τα πεντακάθαρα νερά τους είναι : 'Αγιος Ιωάννης, 'Αγιος Ματθαίος, Αλμυρός, Αλυκές, Καλαμάκι, Αρίλας, Αστρακέρι, Αυλάκι, Δασιά, Ζυμάρι, Καλαμιώνες, Κερασιά, Κομμένο, Κοντόγιαλος, Μαραθιάς, Νησάκι, 'Αγιος Σπυρίδωνας και Ίψος.


Αξιοθέατα στην Κέρκυρα που αξίζει να επισκεφθείτε


Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας | Τηλέφωνο: 2661030680 | Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 08.30 - 15.00

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας εγκαινιάστηκε το 1967 και στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει διάφορες συλλογές ευρημάτων από την Αρχαϊκή, τη Ρωμαϊκή, τη Κλασική, την Ελληνιστική και την Προϊστορική περίοδο. Φιλοξενούνται αγάλματα, ευρήματα από νεκροταφεία, νομίσματα, αγγεία, εργαλεία και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το αέτωμα της Γοργούς, που κοσμούσε το ναό της 'Αρτεμης, καθώς και τα ευρήματα από τις ανασκαφές των πόλεων Κασσιόπη και Παλαιοπόλη, που γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη κάποτε.


Μουσείο Αντιβουνιώτισσας - Βυζαντινό Μουσείο | Τηλέφωνο: 2661038313 | Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 08.00 - 19.30

Το Βυζαντινό Μουσείο στεγάζεται στο ναό της Παναγίας της Αντιβουνιώτισσας, που αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς στο νησί της Κέρκυρας. Η εκκλησία είναι βασιλικού ρυθμού, με ξύλινο ταβάνι, υπέροχες τοιχογραφίες και σπάνιες εικόνες. Στο μουσείο μπορείτε να δείτε μια πλούσια συλλογή βυζαντινών και ύστερο βυζαντινών εικόνων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται ο 'Αγιος Σέργιος, η Παναγία η Οδηγήτρια, ο 'Αγιος Κύριλλος και ο 'Αγιος Δημήτριος.


Μουσείο Ασιατικής Τέχνης | Τηλέφωνο: 2661030443 | Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 08.00 - 19.30

Είναι το μοναδικό μουσείο Ασιατικής τέχνης σε όλη την Ελλάδα και στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην πόλη της Κέρκυρας. Όταν πρωτοχτίστηκε χρησίμευε ως κατοικία του διοικητή των βρετανικών δυνάμεων της Μεσογείου, μετά μετατράπηκε σε μουσείο Κινέζικης και Ιαπωνικής τέχνης και σήμερα έχει εμπλουτίσει τις συλλογές του και αποτελεί μουσείο Ασιατικής τέχνης. Φιλοξενεί στις αίθουσές του κίονες ιωνικού και δωρικού ρυθμού, έπιπλα της εποχής, πορτραίτα και προτομές σημαντικών ηγετών, ευρήματα από την 'Απω Ανατολή, πορσελάνες, υφάσματα και παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες χώρες της Ασίας.


Μουσείο Διονυσίου Σολωμού | Τηλέφωνο: 2661030443

Στεγάζεται στο σπίτι του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, εκεί όπου έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Μπορείτε να δείτε προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, όπως το γραφείο του και ένα μικρό αυτόγραφο, καθώς και μια πλούσια συλλογή από φωτογραφίες της εποχής, από βιβλία και πορτραίτα.


Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, στην πλατεία της Σπιανάδας και περιλαμβάνει 9 αίθουσες. Η συλλογή της πινακοθήκης περιλαμβάνει έργα από τους πιο διάσημους κερκυραίους ζωγράφους και χαράκτες όπως ο Παχής, ο 'Αγγελος Γιαλλινάς, ο Σπύρος Προσαλέντης, ο Παύλος Προσαλέντης, ο Γεώργιος Σαμαρτζής και άλλοι πολλοί. Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις, ο χώρος της πινακοθήκης λειτουργεί και ως πολιτιστικό κέντρο και διοργανώνει διαλέξεις, μαθήματα για την ιστορία της τέχνης και συναυλίες.


Μουσείο Νομισμάτων

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων λειτουργεί από το 1981 και ιδρύθηκε από την Ιωνική Τράπεζα. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο στην πόλη της Κέρκυρας και είναι ένα από τα ελάχιστα μουσεία αυτού του είδους στον κόσμο. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, χαρτονομίσματα από διάφορες χώρες του κόσμου, βιβλία, σφραγίδες και παλιά έγγραφα. Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο για να παρακολουθήσετε τη διαδικασία κατασκευής των χαρτονομισμάτων και τη διαδικασία χάραξης των σχεδίων στις μεταλλικές πλάκες.


Πού να μείνετε στην Κέρκυρα


Πόλη Κέρκυρας

Η πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, και θεωρείται μια από τις πιο αριστοκρατικές πόλεις της Ελλάδας. Η αρχιτεκτονική της Κέρκυρας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός της Βενετικής, Γαλλικής και Αγγλικής αρχιτεκτονικής, εξαιτίας της κυριαρχίας των παραπάνω στο νησί για πολλά χρόνια. corfu mapΗ κυριαρχία της ιταλικής αρχιτεκτονικής είναι τόσο προφανής που η πόλη της Κέρκυρας αποπνέει ιταλική αριστοκρατική ατμόσφαιρα. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Τα εντυπωσιακά κτίρια, τα αρχοντικά, τα πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθιστούν την πόλη της Κέρκυρας μια πραγματικά κομψή πόλη, που σας μεταφέρει σε άλλες εποχές, διατηρώντας μια αρμονική ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων. Στην Κέρκυρα μπορείτε να επισκεφτείτε την κεντρική πλατεία, τη Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν, με τις καφετέριες και τα γραφικά μπαράκια, το δημαρχείο, την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς και τα δυο κάστρα. Το παλιό λιμάνι της πόλης είναι επίσης ιδιαίτερα γραφικό. Στο εμπορικό κέντρο μπορείτε να βρείτε κάθε είδους καταστήματα, δημοσιές υπηρεσίες και καταλύματα. Η Κέρκυρα μπορεί να σας προσφέρει όλες τις ανέσεις που επιθυμείτε, και σας υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή!


Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι σίγουρα το πιο φημισμένο θέρετρο στο νησί της Κέρκυρας. Βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία! Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία και πολυτελή εστιατόρια , καθώς και μπαράκια για τη διασκέδαση σας. Η κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας είναι πολύ μικρή και γραφική, πλαισιωμένη από ένα μικρό λιμανάκι. Από το λιμάνι μπορείτε να εξερευνήσετε με βάρκες τη μαγευτική τοποθεσία και τις αμέτρητες σπηλιές. Εκτός από την κεντρική παραλία, υπάρχουν και άλλες μικρότερες στις οποίες κυριαρχούν τόσο η άμμος, όσο και τα βότσαλα, τα πεντακάθαρα νερά και μια πραγματική πανδαισία χρωμάτων.


'Aγιος Ματθαίος

Το ορεινό χωριό του Αγίου Ματθαίου βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Είναι ένα παραδοσιακό, αγροτικό χωριό με πέτρινα, γραφικά σπίτια, στενά σοκάκια και κάποια ξενοδοχεία σε παραδοσιακό στυλ. Προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο, που επισκέπτονται την κοντινή παραλία Χαλικούνας, το κάστρο, καθώς και το Μοναστήρι του Χριστού του Παντοκράτορα.


Μπενίτσες

Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας του νησιού θα συναντήσετε τις Μπενίτσες. Το μικρό αυτό ψαροχώρι έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να αλλοιώσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Μπορείτε να βρείτε ορισμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μουσείο με την εξαιρετική συλλογή από όστρακα, κοράλλια και πολλά περίεργα ψάρια.


Λευκίμη

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι, που συνδέει την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, σε μια εξαιρετική τοποθεσία με πλούσια βλάστηση και πολλά δάση. Η Λευκίμη είναι διάσημη για τους τεράστιους αμπελώνες της και τη μεγάλη ποικιλία κρασιών που παράγει. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τις περίφημες εκκλησίες, των Αγίων Θεοδώρων και του Αγίου Αρσενίου, για να θαυμάστε την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική τους.


Δασιά

Το πιο δημοφιλές θέρετρο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Έχει μετατραπεί σε κοσμοπολίτικο προορισμό για τους ξένους κυρίως και είναι απόλυτα οργανωμένο με ξενοδοχεία για την ευχάριστη διαμονή σας, καθώς και με εστιατόρια και μπαρ για τη διασκέδαση σας.


Τι να φάτε στην Κέρκυρα


Η κουζίνα της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα, τα χρόνια της Αναγέννησης, ήταν κομβικό σημείο για τις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρώπη. Η Βενετική κατοχή επηρέασε κατά πολύ τη ζωή και τη νοοτροπία των κατοίκων του νησιού. Σαφώς, η τοπική κουζίνα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βενετική, τόσο ως προς τα τρόφιμα, όσο και ως προς τον τρόπο μαγειρέματος. Σήμερα, η κουζίνα της Κέρκυρας, διατηρεί, τις βενετικές νοστιμιές, αλλά σε συνδυασμό με τη Μεσογειακή διατροφή. Η Κέρκυρα φημίζεται για τα αμέτρητα, μοναδικά, γευστικά πιάτα που προσφέρει, τα οποία είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός της μεσογειακής κουζίνας (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, λαχανικά, κρέας) και της βενετικής κουζίνας , μαγειρεμένα με τοπικές πικάντικες συνταγές. Ενδεικτικά σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα παρακάτω: 
  • Στραπατσάδα: είναι ένα μίγμα από χτυπημένα αβγά, ντομάτα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κονιάκ και σερβίρεται ζεστό.
  • Σαβόρο: είναι θαλασσινό πιάτο και όταν μαγειρεύεται διατηρείται σε πήλινο δοχείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, για να νοστιμίσει. Περιλαμβάνει τηγανητό ψάρι, συνήθως σαρδέλα, δεντρολίβανο, σκόρδο και ξύδι.
  • Σοφρίτο: είναι ένα πιάτο βενετικής προέλευσης και περιέχει βοδινό κρέας γαρνιρισμένο με λευκή σάλτσα που φτιάχνεται από σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λευκό κρασί και ξύδι.
  • Παστιτσάδα: είναι το πιο δημοφιλές πιάτο στο νησί της Κέρκυρας και προέρχεται από το βενετικό Spezzatino. Είναι βοδινό κρέας, με σάλτσα ντομάτας και σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά.
  • Αλλαντικά: από διάφορα είδη κρεάτων παράγονται λουκάνικα, σαλάμια, μπέικον και νούμπουλα.
  • Κουμ κουάτ: είναι ο καρπός από ένα εσπεριδοειδές δέντρο της Ιαπωνίας, σαν τη λεμονιά και είναι το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Μπορείτε να βρείτε λικέρ ή κομπόστες από κουμ κουάτ σε κάθε κατάστημα στο νησί.
  • Μαντολάτο: είναι ένα τοπικό γλύκισμα σε μορφή snack που περιέχει σουσάμι, ζάχαρη, μέλι, αμύγδαλα και ροδόνερο.
  • Τηγανίτες: είναι ένα είδος από τους ελληνικούς λουκουμάδες (τηγανητό γλυκό με πολύ ζάχαρη) και φτιάχνεται στην Κέρκυρα ως παραδοσιακό γλυκό, στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα, που είναι ο προστάτης του νησιού.
  • Κρασί: η Κέρκυρα όπως και όλα τα Ιόνια νησιά, εξαιτίας του κλίματος τους, έχουν εξαιρετικούς αμπελώνες και παράγουν μεγάλη ποικιλία λευκών και κόκκινων κρασιών.

Εστιατόρια που προτείνουμε στην Κέρκυρα

Ταβέρνα Πελαργός, Κέντρο

Στο κέντρο της Κέρκυρας θα συναντήσετε την ταβέρνα Πελαργός. Είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, με παράδοση 32 χρόνων στα σπιτικά φαγητά. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλόξενοι, η εξυπηρέτηση άψογη και οι τιμές πολύ λογικές. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε ένα ποτήρι εξαιρετικό σπιτικό κρασί, που παράγουν οι ιδιοκτήτες.


Ποσειδών, Παλαιοκαστρίτσα

Βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στην Παλαιοκαστρίτσα. Θα μαγευτείτε με τη μοναδική τοποθεσία και τη θέα προς τη θάλασσα. Σερβίρει όλα πιάτα της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας και προσφέρει μεγάλη ποικιλία κρασιών, σε πολύ καλές τιμές.


Golden Barrel, Βαρβάτι

Στην περιοχή Βαρβάτη βρίσκεται μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού. Είναι ο ορισμός της παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας. Την ώρα που τρώτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού, θα ακούτε παραδοσιακή ελληνική μουσική, με πανοραμική θέα προς τις πιο δημοφιλείς παραλίες.


Εστιατόριο Χρυσή, Κέντρο

Το εστιατόριο Χρυσή είναι ίσως το πιο παλιό στο νησί, αφού υπάρχει από το 1920. Η ιδιοκτήτρια του, κυρία Χρυσή, είναι πολύ φιλική και πρόθυμη να εξυπηρετήσει τις γευστικές απαιτήσεις ακόμα και των πιο δύσκολών πελατών. Να δοκιμάστε την εξαιρετική παστιτσάδα και το σοφρίτο.


Ταβέρνα Βιταμίνες, Νησάκι

Στην νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, στο Νησάκι, μπορείτε να επισκεφτείτε την ταβέρνα Βιταμίνες. Σε ένα υπέροχο τοπίο, θα γευτείτε νόστιμα πιάτα και εξαιρετικής ποιότητας κρασί, που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα. Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, εκτός της πόλης, επιλέξτε το!


Εστιατόριο Μπουκάρη

Βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την παραλία Μπουκάρη και είναι μία από τις καλύτερες ταβέρνες της Κέκρυρας. Σερβίρει μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ότι άλλο επιθυμείτε να φάτε. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα και όλα τα πιάτα είναι υπέροχα, μαγειρεμένα με πικάντικες συνταγές. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι ο αστακός και οι γαρίδες. dining


Belissimo, Κέντρο

Θα το βρείτε στην πλατεία Λεμονιάς, στο κέντρο του νησιού. είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και αξίζει να το επισκεφτείτε για να γευτείτε πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα σε πολύ φιλόξενο περιβάλλον.


Venetian Well, Κέντρο

Αν θέλετε να περάστε μια ξεχωριστή βραδιά σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, είστε στο κατάλληλο μέρος. Στην πλατεία Κρεμαστή, κοντά στο παλιό λιμάνι, βρίσκεται το Venetian Well έτοιμο να σας προσφέρει μεγάλη ποικιλία πιάτων από την ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα. Το μενού τροποποιείται συνέχεια και σίγουρα δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε.


Αίγλη, Κέντρο

Το εστιατόριο Αίγλη, βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας στην πλατεία Λιστόν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάστε όλα τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού και όλα τα κλασικά ελληνικά εδέσματα, μαγειρεμένα με πικάντικές συνταγές. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και οι τιμές πολύ λογικές.


Πού να διασκεδάσετε στην Κέρκυρα


Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να μην έχει έντονη και δραστήρια νυχτερινή ζωή. Ξεκινώντας τη νυχτερινής σας έξοδο, μπορείτε πρώτα να πάτε να φάτε σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της πόλης και να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην Πλατεία Liston και στην Esplanade, όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες και είναι το ιδανικότερο μέρος να πιείτε έναν καφέ ή έναν χυμό πριν συνεχίσετε το βράδυ σας. Για αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν τη νύχτα με πιο έντονο ρυθμό υπάρχουν πολλά bars, clubs και discos, τόσο στο κέντρο της Κέρκυρας, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, όσο και σε άλλες περιοχές του νησιού. Πιο δημοφιλείς περιοχές να επισκεφτείτε για τη νυχτερινή σας διασκέδαση είναι η Παλαιοκαστρίτσα, η Γλυφάδα, οι Μπενίτσες, η Δασιά, η Γουβιά, ο Ύψος. Όλη η Κέρκυρα ξενυχτά με δυνατή μουσική, πολύ ποτό και ασταμάτητο χορό μέχρι το πρωί. Παρακάτω προτείνουμε τα πιο δημοφιλή μέρη που μπορείτε να επιλέξετε για τη διασκέδασή σας:


B52

Το μπαρ Β52 βρίσκεται δίπλα στην παραλία, στην τοποθεσία Ιψος και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ του νησιού. Δεν θα το βαρεθείτε ποτέ, γιατι κάθε μέρα οργανώνει και διαφορετικά events, όπως για παράδειγμα βραδιά καραόκε, beach parties, rave parties, βραδιά με μουσική 60s, 70s, 80s και πολλές άλλες εκπλήξεις!


The Old Tree

Στην παραλία Ιψος, θα συναντήσετε επίσης ένα ακόμα κοσμοπολίτικο μπαράκι της Κέρκυρας, «Τhe old tree». Το όνομά του οφείλεται σε ένα δέντρο που βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο και αποτελεί μοναδικό στοιχείο διακόσμησης. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και συνδυάζει πολλές δραστηριότητες. Θα χορεύετε μέχρι το πρωί υπό τους ήχους της καλύτερης ελληνικής και ξένης μουσικής.


Poco Loco

Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, η καλύτερη επιλογή είναι το μπαρ Poco Loco, στη Γουβιά. Είναι ένα αυθεντικό μεξικάνικο μπαρ, με υπέροχη διακόσμηση και ανάλογη μουσική. Δοκιμάστε τα πιο γευστικά κοκτέιλ και την αυθεντική μεξικάνικη τεκίλα και θα σας μείνει αξέχαστο!


Angelo's Bar

Στο πιο βόρειο τμήμα του νησιού, στο χωριό Κασσιόπι, θα συναντήσετε το μπαρ του 'Αγγελου. Είναι πολύ δημοφιλές στους κατοίκους της περιοχής, για την πολύ φιλική ατμόσφαιρα και την εξαιρετική ποικιλία ποτών που σερβίρει. Κάθε εβδομάδα διοργανώνει special events που προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.


The Temple

Ακριβώς μπροστά στην παραλία του Ιψου θα βρείτε το bar-restaurant Temple. Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση εάν θέλετε να συνδυάσετε ένα γευστικό δείπνο, με μια επακόλουθη νύχτα τρελής διασκέδασης. Το περιβάλλον είναι υπέροχο, οι τιμές πολύ καλές και το προσωπικό πολύ φιλικό.


Apokalipsis

Η «Αποκάλυψη», είναι το πιο αγαπημένο μαγαζί της νεολαίας και βρίσκεται κοντά στο καινούριο λιμάνι της Κέρκυρας. Χωρίζεται σε 2 μέρη: το εσωτερικό και το εξωτερικό. Κάθε καλοκαίρι στον εξωτερικό χώρο έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα μοναδικό σόου με φωτιές από επαγγελματίες χορευτές. Παίζει ελληνική και ξένη μουσική και το περιβάλλον είναι πολύ εντυπωσιακό.


Edem Club

Το Edem Club βρίσκεται στην τοποθεσία Δασσιά και είναι ένα από τα καλύτερα clubs στο νησί της Κέρκυρας. Το party ξεκινά νωρίς το βράδυ και κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες. Θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης με δυνατή μουσική και πολύ χορό. Όσοι είστε λάτρεις των ongoing parties μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.


Venue Club

Βρίσκεται στην πόλη του Κάβου και είναι το πιο δημοφιλές club της περιοχής. Είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και είναι καθημερινά γεμάτο κόσμο. Κάθε βράδυ υπάρχει και κάτι διαφορετικό και για αυτό, αυτό το μέρος καλύπτει όλα τα γούστα. Συχνά φιλοξενεί τους μεγαλύτερους DJs από το εξωτερικό.


Χρήσιμα τηλέφωνα στην Κέρκυρα


Αστυνομία

  • Κέρκυρα 2661 0 39509-30188
  • Γιαννάδες 2661 0 51222
  • 'Αγιος Ματθαίος 2661 0 75113
  • Μπενίτσες 2661 0 72222
  • Αργυράδες 2662 0 51422
  • Καστελλάνι 2661 0 54222
  • Λευκίμμη 2662 0 22222
  • Μαγουλάδες 2663 0 95222
  • Ζυμάρι 2663 0 91261
  • Παλαιοκαστρίτσα 2663 0 41203
  • Σκρίπερο 2663 0 22222
  • Ύψος 2661 0 93204
  • Καρουσάδες 2663 0 31222
  • Παξοί 2662 0 32222
  • Οθωνοί 2663 0 71592
  • Τροχαία Κέρκυρας 2661 0 39294
  • Τροχαία Καρουσάδες 2663 0 31233
  • Τουριστική Αστυνομία Κέρκυρα 2661 0 39503-30265
  • Τουριστική Αστυνομία Ύψος 2661 0 93204

  • Λιμενικές Αρχές

    • Λιμεναρχείο Κέρκυρα 2661 0 32655-30096-33108
    • Λιμεναρχειο Παλαιοκαστρίτσα 2663 0 41297
    • Λιμεναρχείο Παξοί 2662 0 32259
    • Λιμεναρχείο Λευκίμμη 2662 0 23977
    • Ακτοφυλακή 2661 0 30481

    • 'Αλλες χρήσιμες υπηρεσίες

      • Ταχυδρομείο 2661 0 25544
      • ΟΤΕ 2661 0 34699
      • Δημαρχείο 2661 0 39424
      • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (πληροφορίες) 2661 0 37520-37639-37640
      • Αεροδρόμιο 2661 0 30180-38694
      • Στάση μπλε λεωφορείων 2661 0 39862-30627
      • Στάση πράσινων λεωφορείων 2661 0 39950
      • ΚΤΕΛ 2661 0 28900
      • Ταξί 2661 0 33811-33812

      • Τράπεζες

        • Εθνική 2661 0 34403
        • Εμπορική 2661 0 39636
        • Alpha 2661 0 21890
        • Eurobank 2661 0 40281
        • Ιωνική 2661 0 34333
        • Γενική 2661 0 30460
        • Πίστεως 2661 0 38112
        • Πειραιώς 2661 0 49603
        • Κύπρου 2661 0 40533
        • Αγροτική 2661 0 39404

        • Προξενεία, Πρεσβείες

          • Μεγάλη Βρετανία 2661 0 30055
          • Γερμανία 2661 0 31450
          • Γαλλία 2661 0 30067
          • Ιταλία 2661 0 42433
          • Βέλγιο 2661 0 33788
          • Δανία 2661 0 35698
          • Ελβετία 2661 0 39485
          • Νορβηγία 2661 0 39667
          • Ολλανδία2661 0 39900
          • Σουηδία 2661 0 36421

          • Νοσοκομεία, Πρώτες Βοήθειες

            • Νοσοκομείο Κέρκυρας 2661 0 45811, 45812, 45815
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών 'Υψος 2661 0 93816
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών 'Αγιος Ματθαίος 2661 0 75110
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Λευκίμμη 2662 0 22201
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Παξοί 2662 0 31179
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Ζυμάρι 2663 0 91395
            • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Οθωνοί 2663 0 71550


Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)