Ρόδος - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 
Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και προσελκύει επισκέπτες χάρη στην πλούσια ιστορία της και στο ευνοϊκό κλίμα της καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη Ρόδο σύμφωνα με το μύθο, βρισκόταν και ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο οποίος απεικόνιζε το θεό Ήλιο και υποδεχόταν τα καράβια στο λιμάνι της Ρόδου. Είναι όμως εξίσου σημαντική και εμφανής, η μεσαιωνική επίδραση στη Ρόδο και χαρακτηριστικό δείγμα αυτής είναι το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Χάρτης Ρόδου 
 

Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στη Ρόδο

Πώς θα πάτε στη Ρόδο

Μπορείτε να πάτε στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς είτε με ferry boat είτε με high speed. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για τα Δωδεκάνησα. Συνήθως τα πλοία ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεδομένου ότι το ταξίδι είναι μεγάλο. Κάποια πλοία πηγαίνουν κατευθείαν στη Ρόδο, ενώ κάποια άλλα κάνουν στάσεις σε άλλα νησιά, όπως στην Πάτμο, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Κω. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη Ρόδο ποικίλουν ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να επισκεφτείτε το νησί, καθώς και τον τύπο του πλοίου. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι από 13 έως 17 ώρες και για το λόγο θα ήταν καλό να κλίσετε μια καμπίνα για να μην κουραστείτε. Η Ρόδος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με άλλα λιμάνια της χώρας, αλλά με δρομολόγια που δεν είναι τόσο συχνά: Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη , Μύκονος , Κρήτη.

Εναλλακτικά, επειδή το ταξίδι με το πλοίο είναι πολύωρο, πολλοί επιλέγουν να φτάσουν στο νησί της Ρόδου με αεροπλάνο. Αεροπλάνα αναχωρούν πολύ συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα αεροδρόμια της Αθήνας- Ελευθέριος Βενιζέλος-, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης καθώς και άλλων νησιών του Αιγαίου. Στη high season υπάρχει αεροπορική σύνδεση και με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ή πόλεις της Τουρκίας. Η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλή αν κάνετε την κράτηση αρκετό καιρό πριν. Το διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό με ταξί ή ιδιωτικό όχημα.

Πώς θα περιηγηθείτε στη Ρόδο

Με ταξί

Τα ταξί στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ως μέσο μεταφοράς γιατί είναι γρήγορο. Μπορεί να είναι πιο ακριβό από το λεωφορείο, αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού τα ταξί είναι πολύ φτηνά στην Ελλάδα. Στη ρόδο υπάρχουν πολλές στάσεις που μπορείτε να βρείτε ταξί αλλά υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης (ράδιο ταξί). Στη δεύτερη περίπτωση το ταξί έρχεται και σας παραλαμβάνει από το μέρος που είστε και έτσι δε χρειάζεται να περιμένετε στις στάσεις με τον κόσμο προκειμένου να βρείτε. Ωστόσο κοστίζει λίγο πιο ακριβά γιατί χρεώνεστε και το τηλεφώνημα. Τα ταξί στη Ρόδο είναι μπλε με άσπρη οροφή. Αν και υπάρχει εν όριο στην τιμή που θα πληρώσετε για κάθε προορισμό, τα ταξί στη Ρόδο έχουν ταξίμετρα που ξεκινούν από μια ελάχιστη χρέωση. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η χρέωση είναι διπλάσια.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία στη Ρόδο προσφέρουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πολλά μέρη του νησιού με ευχάριστο και φτηνό τρόπο. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τη στάση ή εντός του λεωφορείου, από τον οδηγό. Υπάρχουν 2 διαφορετικές υπηρεσίες που αφορούν τα λεωφορεία :

  • Δημοτική εταιρεία μεταφοράς ΡΟΔΑ (2241 0 26300 24129) Τα λεωφορεία κάνουν διαδρομές στο κέντρο της πόλης, στα προάστια (π.χ. Καστρί, Ιαλυσός, Μαρίτσα, Παραδείσι), και στη δυτική πλευρά του νησιού (π.χ. Θεολόγος, Ελεούσα, Πλατανιά).
  • ΚΤΕΛ (2241 0 27706 75134) Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν μακρινές διαδρομές στις περιοχές στην ανατολική πλευρά του νησιού όπως Φαληράκι, Αφάντου, Αρχάγγελος, Λίνδος, Καλλιθιές.

Με αυτοκίνητο

Η Ρόδος είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και για αυτό είναι δύσκολο να περιηγηθείτε σε αυτό χωρίς ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Μπορείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας με το πλοίο αλλά το κόστος είναι μεγάλο. Μπορείτε και να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.

Με καΐκι

Τέλος, όπως σε όλα τα νησιά έτσι και στη Ρόδο υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με καΐκι. Υπάρχουν καΐκια που μπορούν να σας μεταφέρουν σε κάποιες απόκρημνες παραλίες του νησιού ή σε κάποια νησιά, όπως η Λίνδος. Από το λιμάνι στο Μαντράκι συλλέξτε πληροφορίες για τα δρομολόγια. 


Παραλίες στη Ρόδο που αξίζει να επισκεφθείτε

Αφάντου

Η παραλία αυτή βρίσκεται 22 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πρωτεύουσας και είναι σχετικά ήρεμη παραλία. Δεν προσφέρει πολλές δραστηριότητες και για αυτό δεν είναι πολυσύχναστη. Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία και κολύμπι στα καθαρά νερά της.

Φαληράκι

Είναι μία από τις παραλίες του ομώνυμου χωριού και βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το κέντρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστε ακτές και αποτελείται από πολλές μικρότερες παραλίες. Υπάρχει και παραλία γυμνιστών. Είναι πολύ καλά οργανωμένα με ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και στην γύρω περιοχή υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και μπαρ.

Κάλαθος

beachΕίναι από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ρόδου και βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νοτιανατολικά της πρωτεύουσας. Είναι αμμώδης ακτή με καθαρά νερά και λίγο κόσμο.

Καλλιθέα

Το χωριό Καλλιθέα και η ομώνυμη παραλία βρίσκονται στην νοτιοανατολική ακτή της Ρόδου. Η απόσταση από την πρωτεύουσα είναι 10 χιλιόμετρα. Είναι πολυσύχναστη παραλία γιατί είναι διάσημη για τα ιαματικά λουτρά και για το spa. Είναι ένα μαγευτικό μέρος με πολλά δέντρα και μπορείτε να βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Λίνδος

Η Λίνδος βρίσκεται σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Το τοπίο είναι μαγευτικό και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις αμμώδεις παραλίες και στις πιο απόκρημνες με τα βράχια, ανάλογα με τα γούστα σας. Είναι ήσυχα και είναι το κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Τσαμπίκα

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρχάγγελος, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι κοσμοπολίτικη παραλία και προσφέρει τη δυνατότητα αρκετών θαλάσσιων σπορ.

Λαδικό

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, τότε αυτή η παραλία σας ταιριάζει απόλυτα. Είναι χρισμένη σε 2 τμήματα. Υπάρχει μια μικρή αμμώδης παραλία, αλλά και μια ακτή περιτριγυρισμένη από βράχια με πρόσβαση στη θάλασσα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφάντου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Αγκάθι

Είναι μια γραφική παραλία σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Είναι κατάλληλη για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της και για ηλιοθεραπεία στη χρυσή της άμμο.

Ιαλυσσός

Είναι από τις κοσμοπολίτικες παραλίες της Ρόδου. Είναι δημοφιλής γιατί η τοποθεσία είναι κατάλληλη για windsurfing. Απέχει μόνο 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Η θέα προς τα βουνά είναι υπέροχη. beach

'Ελλη

Η παραλία 'Ελλη είναι η κεντρική παραλία στη πρωτεύουσα της Ρόδου, κοντά στο καζίνο. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολλές ταβέρνες. Αν δε θέλετε να μετακινηθείτε από το κέντρο, επισκεφτείτε τη.
Αξιοθέατα στη Ρόδο που αξίζει να επισκεφθείτε

H Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, έχει μια μακρόχρονη ιστορία και έχει αναπτύξει με το πέρασμα των χρόνων, σπουδαίο πολιτισμό. Στον παρελθόν η κυριαρχία των ξένων κατακτητών, επηρέασε τον πολιτισμό της Ρόδου αλλά και τη ζωή των κατοίκων. Η Ρόδος υπήρξε η πρωτεύουσα της Μεσαιωνικής αριστοκρατίας και υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά ιστορικά και σύγχρονα μνημεία, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι πολύ γραφική πόλη, με στενά σοκάκια και κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Κάντε μία βόλτα και μπορείτε να θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο, τις πύλες, τους πύργους, τις πλατείες, τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τις γέφυρες. Βέβαια μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο των Ιπποτών, το Παλιό Ρολόι και τη Ακρόπολη στην οποία θα δείτε πλήθος μνημείων όπως ο Ναός του Δία και της Αθηνάς, ο Ναός του Απόλλων και το στάδιο. Στην παλιά πόλη αισθάνεστε ότι μεταφέρεστε σε μια άλλη εποχή και σίγουρα θα σας αρέσει τόσο πολύ που δε θα θέλετε να φύγετε.

Κολοσσός

Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και στεκόταν επιβλητικός στην είσοδο του λιμανιού και τα πλοία περνούσαν από κάτω για να εισέρθουν στο λιμάνι. 'Ηταν ένα μπρούτζινο άγαλμα, ύψους 31 μέτρων, που χρειάστηκε 12 χρόνια για να κατασκευαστεί. 66 χρόνια μετά την κατασκευή του, καταστράφηκε εν μέρει από ένα σεισμό και δεν ανακατασκευάστηκε.

Ακρόπολη στη Λίνδο

Η Λίνδος είναι άλλη μια αρχαία πόλη της Ρόδου και βρίσκεται 31 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Η Λίνδος είναι το κόσμημα της Ρόδου και είναι ίσως η πιο γραφική πόλη του νησιού. Υπάρχουν αρχοντικά σπίτια και στενοί δρόμοι. Η Ακρόπολη στη Λίνδο είναι σχεδόν τόσο γνωστή, όσο και η Ακρόπολη στην Αθήνα. Μπορείτε να θαυμάσετε, τον αρχαίο ναό και τους πύργους.

Αρχαία Ιαλυσός

Η Ακρόπολη της Ιαλυσού είναι άλλο ένα περίφημο ιστορικό μνημείο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Υπάρχουν ευρήματα από τη ν Αχαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, αλλά και από την εποχή των Ιπποτών. Ο δωρικός ναός της Αθηνάς, η εκκλησία των Ιπποτών και το μεσαιωνικό μοναστήρι, είναι μερικά από τα μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε.

Αρχαία Κάμιρος

Η Αρχαία Κάμιρος ήταν μία από τις τρεις πιο δυναμικές πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 μιλίων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην πλαγιά ενός λόφου. Η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα χαλάσματα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές. Τα περισσότερα ευρήματα ήταν από τη ελληνιστική περίοδο και ανήκουν στο Ναό της Αθηνάς, στην αρχαία αγορά και σε δωρικούς ναούς.

Ενυδρείο (2241 0 27308)

Το Ενυδρείο βρίσκεται στη Νέα Πόλη της Ρόδου και μετράει γύρω στα 80 χρόνια ζωής. Σκοπός του είναι η μελέτη της χλωρίδας και πανίδας που αναπτύσσεται γύρω από τα Δωδεκάνησα. Στις εκθέσεις του μπορείτε να θαυμάσετε θαλάσσια είδη υπό εξαφάνιση, χελώνες και φώκιες. Είτε είστε οικολόγοι είτε όχι το θέαμα είναι σίγουρα μοναδικό.

Κοιλάδα με τις πεταλούδες (2241 0 81801)

Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο , αφού βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους, με πολλά δέντρα και ρυάκια. Οι εκατοντάδες, πολύχρωμες πεταλούδες επιλέγουν μέρη όπως αυτό για να αφήνουν τα αβγά τους και ν αναπαραχθούν. Η Κοιλάδα είναι γεμάτη πεταλούδες κατά τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο , που είναι και η μεγάλη τουριστική περίοδος. Το γεγονός αυτό διαταράσσει την ησυχία αφού οι τουρίστες πολλές φορές κάνουν φασαρία και οι πεταλούδες ενοχλούνται. Για το λόγο αυτό προσπαθήσετε να μην κάνετε πολύ θόρυβο. Είναι πολύ όμορφη τοποθεσία για να χαλαρώσετε και υπάρχει εστιατόριο για να απολαύσετε ένα γεύμα μέσα σε ένα πολύ δροσερό μέρος τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Τέλος, υπάρχει ένα κατάστημα που πουλάει εκατομμύρια είδη που έχουν σχέση με πεταλούδες.

Επτά Πηγές

Οι Επτά Πηγές βρίσκονται σε απόσταση 19 μιλίων νοτιανατολικά της πρωτεύουσας. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, με πολλά πεύκα και πλατάνια και για αυτό το λόγο η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Υπάρχει μία λίμνη που αποτελείται από 7 πηγές και μπορείτε να δείτε χήνες, πάπιες και παγώνια. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτό το σκιερό μέρος και να γευματίσετε στην ταβέρνα με τη μοναδική πανοραμική θέα προς τα βουνά.

Δημοτικό Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης (2241 0 23766 36646)

Βρίσκεται στην μεσαιωνική πόλη, στην πλατεία Σύμης. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοτικός φορέας που έχει ως σκοπό τη μελάτη και τη προώθηση του μοντέρνου ελληνικού πολιτισμού, τόσο προς την τοπική κοινότητα όσο και προς τη διεθνή. Το μουσείο περιλαμβάνει 3 εκθέσεις : Gallery, New Gallery, Modern Art Centre. Υπάρχει πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, μοντέρνων Ελλήνων καλλιτεχνών. Το μουσείο ανανεώνει τις εκθέσεις συχνά και διοργανώνει εκδηλώσεις για να ενημερώσει το κοινό για θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Αρχαιολογικό Μουσείο ( 2241 0 31048 79601)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρόδου. Μπορείτε να θαυμάσετε αντικείμενα από την Ελληνιστική περίοδο που περιλαμβάνουν: βάζα, κεραμικά είδη, σαρκοφάγους, αγάλματα. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου, που κατασκευάστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα και είναι το κόσμημα του μουσείου. 


Πού να μείνετε στη Ρόδο

Ξενοδοχεία στη Ρόδο

Πόλη

Η Πόλη της Ρόδου βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού και είναι η πρωτεύουσα τόσο της Ρόδου όσο και τον Δωδεκανήσων. Η Πόλη χωρίζεται σε δύο τμήματα: την Παλιά Πόλη και τη Νέα Πόλη. Η Παλιά Πόλη ήταν μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού και μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. rhodes mapΗ ατμόσφαιρα στη μεσαιωνική πόλη είναι μοναδική και σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια θα συναντήσετε το Κάστρο των Ιπποτών, τις Πύλες, τους Πύργους, Γοτθικές και Βυζαντινές εκκλησίες, σπίτια χτισμένα ακολουθώντας την βενετική αρχιτεκτονική. Η Νέα Πόλη είναι ποιο σύγχρονη με πλατείες, μεγάλους δρόμους και κτίρια που συνδυάζουν το μοντέρνο και παραδοσιακό στυλ αρχιτεκτονικής με ένα μοναδικό τρόπο. Η κοσμοπολίτικη Ρόδος διαθέτει πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, εστιατόρια, καφετέριες και μεγάλη αγορά στην οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τόσο απλά αναμνηστικά προϊόντα όσο και ακριβά είδη πολυτελείας. Το κέντρο της Ρόδου είναι γεμάτο κόσμο ιδιαίτερα το καλοκαίρι και παρέχει κάθε είδους υπηρεσίες στους επισκέπτες. Από το κέντρο ξεκινούν τα λεωφορεία για να επισκεφτείτε οποιαδήποτε περιοχή του νησιού θέλετε και από το λιμάνι αναχωρούν πλοία τόσο για την Αθήνα όσο και για κοντινά νησιά. Η πιο κοντινή παραλία στο κέντρο είναι η παραλία Έλλη, κοντά στο καζίνο και το ενυδρείο.

Φαληράκι

Το Φαληράκι βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού και απέχει 14 χιλιόμετρα από το κέντρο. Είναι από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του νησιού, κυρίως για τη νεολαία. η νυχτερινή ζωή της πόλης είναι μοναδική και η διασκέδαση δε σταματά ποτέ. Θα βρείτε πολλά bars, cafes, clubs αλλά και ξενοδοχεία και ταβέρνες. Η παραλία στο Φαληράκι είναι από τις πιο μεγάλες του νησιού και χωρίζεται σε πολλές μικρότερες. Είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος στη Ρόδο και θα σας μείνει αξέχαστο.

Λίνδος

Η Λίνδος είναι μια μικρή πόλη χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου και βρίσκεται σε απόσταση 56 χιλιομέτρων νότια από την πρωτεύουσα της Ρόδου. Μπορείτε να πάτε εύκολα στη Λίνδο είτε με λεωφορείο από το κέντρο είτε με καράβι από το λιμάνι στο Μαντράκι. Είναι μια παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και γι αυτό δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Η μετακίνηση στη Λίνδο γίνεται με γαϊδουράκια ή μοτοσικλέτες. Η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι απαραίτητη, αλλά απαιτεί αρκετή προσπάθεια για να σκαρφαλώσετε στο βράχο. Ωστόσο η μοναδική θέα προς τη θάλασσα θα σας αποζημιώσει. Η Λίνδος είναι πολύ οργανωμένη με ξενοδοχεία, ταβέρνες, fast foods, super markets και bars. Η πιο κοντινή παραλία είναι η Μεγάλη Παραλία, αλλά , μπορείτε να βρείτε πλήθος παραλιών είτε αμμώδεις είτε με βράχια. Η Λίνδος είναι μια ήσυχη τοποθεσία και είναι το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Αφάντου

Το χωριό Αφαντού είναι ο νούμερο ένα προορισμός για οικογένειες και ζευγάρια που επιθυμούν να χαλαρώσουν κοντά στη θάλασσα. Είναι από τα πιο μεγάλα χωριά του νησιού σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιανατολικά του πρωτεύουσας. Οι παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι η παραλία της Αφαντού και το Λαδικό. Το χωριό παρέχει κάθε είδους άνεση στους επισκέπτες, μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και εστιατορίων , καθώς και πολλά καταστήματα. Η πόλη φημίζεται για τα μοναδικά χειροποίητα χαλιά υψηλής ποιότητας. Το όνομα του χωριού οφείλεται στην ελληνική λέξη «άφαντο» που σημαίνει αόρατο, επειδή το χωριό χτίστηκε μακριά από τη θάλασσα, για να προστατεύεται από τις επιθέσεις των περάτων.

Μονόλιθος

Ο Μονόλιθος βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, κοντά σε ένα λόφο. Η θέα θα σας κόψει την ανάσα, ειδικά αν ανεβείτε στο κάστρο, που είναι χρισμένο πάνω σε ένα βράχο. Είναι μια γραφική τοποθεσία στην οποί μπορείτε να βρείτε διάφορες κατηγορίες καταλυμάτων και εστιατορίων.

Αρχάγγελος

Το χωριό αυτό βρίσκεται στο πιο ανατολικό τμήμα της Ρόδου και είναι από τα μεγαλύτερα χωριά. Είναι το πιο παραδοσιακό χωριό στο νησί, που τηρεί ακόμα τα ήθη, τα έθιμα και όλες τις παραδόσεις. Τα σπίτια έχουν παραδοσιακή διακόσμηση, οι δρόμοι είναι στενοί, οι άνθρωποι ζυμώνουν ψωμί και φτιάχνουν χειροποίητα κεραμικά είδη και χαλιά, οι γάμοι ακολουθούν τοπική τελετή, οι άνθρωποι μιλούν μια τοπική διάλεκτο. Παρόλο που είναι τουριστικό μέρος με ξενοδοχεία και πολλούς επισκέπτες, έχει καταφέρει να μη χάσει την ιδιαιτερότητα του και οι άνθρωποι παραμένουν πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Αξίζει να επισκεφτείτε την Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ και το κάστρο του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται στο λόφο και απέχει 10 λεπτά με τα πόδια.
Τι να φάτε στη Ρόδο

Η κουζίνα της Ρόδου

Στο νησί της Ρόδου θα έχετε την δυνατότητα να φάτε οτιδήποτε θελήσετε, από fast food μέχρι κινέζικο ή γαλλικό φαγητό, αφού υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Φυσικά, πρέπει να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα της Ρόδου, που περιλαμβάνει τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, με ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις. Υπάρχει εξαιρετική ποικιλία πιάτων, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική προτίμηση, τους κρεατοφάγους αλλά και τους χορτοφάγους. Μερικά τοπικά παραδοσιακά πιάτα της Ρόδου αναφέρονται παρακάτω:

  • Χυλοπίτες: είναι ένα είδος ζυμαρικών, που συνοδεύεται με κόκκινη σάλτσα από ντομάτα και κρέας.
  • Μουσακάς: είναι από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτά που περιέχει πατάτες, μελιτζάνες και μπεσαμέλ. Να το δοκιμάστε οπωσδήποτε!
  • Στο χωριό Αφαντού, το τοπικό πιάτο είναι τα πιταρούδια, που περιλαμβάνουν μαγειρεμένο κρέας με κρεμμύδια και πατάτες.
  • Μπακλαβάς, Κανταΐφι και Μπελεκούνια είναι μερικά τοπικά σιροπιαστά γλυκά.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Ρόδο

Κιούπια

Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου, στην Ιαλυσό. Είναι ανοικτό καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και είναι ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στην Ελλάδα. Σερβίρει όλα τα παραδοσιακά Ροδίτικα πιάτα και η φαντασία του σεφ είναι ικανή να ικανοποιήσει ακόμη και τους δυσκολότερους πελάτες! Όλα τα πιάτα είναι υπέροχα και το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό.

Panorama

Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού, κοντά στην ακρόπολη της Λίνδου. Είναι το ιδανικό εστιατόριο για ένα ρομαντικό δείπνο, προσφέροντας πανοραμική θέα σε όλο το νησί. Σερβίρει μεγάλη ποικιλία πιάτων, που περιλαμβάνουν τόσο κρέατα, όσο και κάθε είδους θαλασσινά και ψάρια. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη και οι τιμές απόλυτα λογικές.

Dinoris

Θα το βρείτε στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του νησιού. Φημίζεται για τις ατελείωτες γευστικές επιλογές που προσφέρει και για το επίπεδο των υπηρεσιών του. Επισκεφτείτε το!

Αρχοντικό

Το Αρχοντικό είναι εστιατόριο-ουζερί, στο Ζέφυρο, στο ανατολικό μέρος του νησιού. Εκτός από τα κλασσικά ελληνικά πιάτα, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά ορεκτικά και υπέροχους μεζέδες. Πιείτε ένα ποτήρι τοπικό ούζο μαζί με μεζέ από αχιβάδες, με κόκκινη σάλτσα! Είναι η σπεσιαλιτέ! Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή και οι τιμές πολύ καλές και γι αυτό είναι πάντα γεμάτο κόσμο, τόσο ντόπιους, όσο και ξένους.

Palermo

Ιταλικό εστιατόριο στην Παλιά Πόλη. Εάν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό και να ξεφύγετε για λίγο από τις ελληνικές νοστιμιές, επισκεφτείτε το Παλέρμο. Οι πίτσες και οι μακαρονάδες είναι εξαίσιες και μαγειρεύονται από ιταλούς σεφ. Απολαύστε την αυθεντική ιταλική κουζίνα σε μια θαυμάσιο περιβάλλον στην παλαιά πόλη.

Indigo

Ένα πολύ αγαπητό ουζερί, στο λιμάνι στο Μαντράκι. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλικοί και το μενού υπέροχο. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία σαλατικών, αν είστε χορτοφάγοι, αλλά και πιάτα από την ελληνική και την τούρκικη κουζίνα. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι η μελιτζανοσαλάτα. dining

Παραγάδι

Παραδοσιακή ψαροταβέρνα στο Ζέφυρο. Επισκεφτείτε τη εάν θέλετε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και κάθε είδους θαλασσινά, σε πολύ λογικές τιμές, σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Μέλαθρον

Εάν θα θέλατε ένα διαφορετικό και ξεχωριστό γεύμα, το Μέλαθρον είναι το κατάλληλο μέρος. Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ιδιωτικό χώρο, προκειμένου να απολαύσουν με ησυχία τα υπέροχα πιάτα, σε ένα χαλαρωτικό και ένα ρομαντικό περιβάλλον.

Μιμάκος

Το εστιατόριο Μιμάκος βρίσκεται σε μια θαυμάσια θέση στην κορυφή ενός λόφου, παρέχοντας πανοραμική θέα σε όλο το νησί. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και φυσικά να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα ποτήρι υπέροχο κόκκινο κρασί. Η μουσική που θα συνοδεύσει το φαγητό σας είναι παραδοσιακή ελληνική και κυρίως ρεμπέτικα τραγούδια.

Mikes

Το εστιατόριο Mikes προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό νόστιμων πιάτων, σε πολύ καλές τιμές. Προτιμείστε το αν θέλετε κάτι απλό, μακριά από τα πολύ κοσμικά εστιατόρια.  


Πού να διασκεδάσετε στη Ρόδο

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι πασίγνωστη για τη νυχτερινή ζωή που παρέχει στους επισκέπτες, η οποία περιλαμβάνει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επιλέξετε για τη διασκέδαση σας, από ταβέρνες και καφετέριες, μέχρι clubs, pubs,bars, cinema και casino. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και να διαλέξετε ένα μαγαζί σύμφωνα με τη μουσική που προτιμάτε. Υπάρχουν σοφιστικέ μπαράκια που μπορείτε να χαλαρώσετε, αλλά και clubs που μπορείτε να χορέψετε και να πιείτε άφθονα. Η ζωή της Ρόδου είναι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη και οι πιο δημοφιλείς περιοχές για να πάτε το βράδυ είναι η Παλιά Πόλη, η Ιαλυσός και το Φαληράκι. Στην παλιά πόλη κατά μήκος της παραλίας, στη Οδό Ορφανίδη, υπάρχουν πολλά μπαρ και γι αυτό ο δρόμος έχει μετονομαστεί σε Bar street. Το Φαληράκι είναι κυρίως περιβόητος τόπος διασκέδασης για τους νέους, και πολλές φορές η τηλεόραση έχει δείξει extreme καταστάσεις που συμβαίνουν εκεί. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι η νυχτερινή ζωή της Ρόδου απογειώνεται και οι τουρίστες διασκεδάζουν και χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μερικές προτάσεις για να περάσετε μία αξέχαστη νύχτα και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στο Νησί των Ιπποτών:

Casino Rhodes (τηλ. 2241 0 97500)

Όσοι είναι λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών και θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, πρέπει να επισκεφτούν σίγουρα το καζίνο στη Ρόδο. Υπάρχει δυνατότητα να παίξουν ρουλέτα, blackjack και slot machines. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν κλίσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Το καζίνο βρίσκεται σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, στην παραλία Έλλη. Αυτοί που αγαπούν το ρίσκο θα περάσουν μια όμορφη βραδιά σε ένα πολύ όμορφο χώρο. nightlife

Blue Lagoon

Αν το επισκεφτείτε σίγουρα θα ξαφνιαστείτε από το πρωτότυπο σκηνικό! Υπάρχει η πισίνα και γύρω από αυτή ένα παλιό πειρατικό καράβι. Όλη η ατμόσφαιρα είναι εξωτική με παπαγάλους, φοίνικες και πειρατικά σόου. Είναι ανοιχτό από το πρωί και σερβίρει καφέ και πρωινό, μέχρι το βράδυ που μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό bar με δυνατή ξένη μουσική βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σας περιμένει να ζήσετε την απόλυτη περιπέτεια.

Sticky Fingers

Βρίσκεται στην Οδό Ζερβού και μετρά 20 χρόνια ζωής. Είναι το ιδανικό μέρος για αυτούς που θέλουν να ακούσουν ζωντανά μουσική Rock and Roll. Η διακόσμηση του χώρου είναι ξεχωριστή και η ατμόσφαιρα πολύ φιλική.

Sting Club

Είναι από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο Φαληράκι, για τον ξέφρενο ρυθμό διασκέδασης που προσφέρει! 'Αφθονο αλκοόλ, δυνατή μουσική, χορός μέχρι το πρωί, ongoing party! Είναι το πιο καυτό club για τη νεολαία και είναι συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας.

Reflection Bar

Είναι ένα γραφικό μπαράκι στην καρδιά της Ρόδου, λίγο πιο κάτω από το καζίνο. Ο χώρος είναι πολύ άνετος και υπάρχουν 3 τηλεοράσεις. Το Reflection Bar φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία κοκτέιλ που φτιάχνει με τοπικά εξαιρετικά λικέρ.

Kelly's Irish Bar

Το Kelly's Irish Bar βρίσκεται στο Φαληράκι. Είναι το μέρος που συνδυάζει πελάτες κάθε ηλικίας, υπό τους ήχους ιρλανδικής μουσικής. Δύο φορές την εβδομάδα υπάρχει ζωντανή μουσική, ενώ κάθε βράδυ διοργανώνεται διαγωνισμός καραόκε με πολλά βραβεία.

Paffuto Wine Music Bar

Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και είναι ένα μπαρ πιο sophisticated. Είναι γνωστό για τα special events που διοργανώνει και για την εξαιρετική ποικιλία κρασιών που διαθέτει. 
Χρήσιμα τηλέφωνα στη Ρόδο
  • Δήμος Ρόδου 2241 0 46200
  • Δημαρχείο Ρόδου 2241 0 35945
  • Εξυπηρέτηση Πολιτών 2241 0 27358
  • Αστυνομία Ρόδου 2241 0 27423-23329
  • Αστυνομία Αφάντου 2241 0 51111
  • Λιμενική Αστυνομία 2241 0 27634
  • Λιμεναρχείο Ρόδος 2241 0 22220-28888
  • Λιμενικό Γραφείο Λίνδου 2241 0 31201
  • Λιμενικό Γραφείο Μαντράκι 2241 0 23693
  • ΔΕΗ 2241 0 27330
  • ΕΥΔΑΠ 2241 0 64850
  • ΟΤΕ 2241 0 26599
  • Ταχυδρομείο 2241 0 24873
  • Πυροσβεστική 2241 0 23333-4
  • Τουριστικές Πληροφορίες 2241 0 23655-23255
  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού 2241 0 21921
  • Γραφείο Ολυμπιακής Αεροπορίας 2241 0 24571
  • Αεροδρόμιο 2241 0 88700-82302
  • Στάση Λεωφορείων Ανατολικής Ακτής 2241 0 27706
  • Στάση Λεωφορείων Δυτικής Ακτής 2241 0 26300
  • Ράδιο ταξί 2241 0 64712
  • Ταξί στάση Ρόδος 2241 0 64756
  • Ταξί στάση Φαληράκι 2241 0 85444
  • Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 2241 0 80000
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Ρόδου 2241 0 25555
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Φαληράκι 2241 0 85555
  • Ιατρικό κέντρο Καλλιθιές 2241 0 85209
  • Ιατρικό κέντρο Κοσκίνου 2241 0 67111
  • Ιατρικό κέντρο Ψίνθος 2241 0 50014
Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)