Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Οι Στόχοι του Τμήματος είναι:
• Η δημιουργία νέων επιστημόνων με τις απαραίτητες γνώσεις, θετικών, τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών, για τη στελέχωση των Βιομηχανιών Τροφίμων.
• Η ανάπτυξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων μέσω της επιστημονικής έρευνας καθώς και η δημιουργία νέων ερευνητών.
• Η παροχή επιστημονικών γνώσεων στη Βιομηχανία Τροφίμων, στα πλαίσια της συνεργασίας Πανεπιστημίου και Βιομηχανίας.
 
Αποστολή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου είναι να καλλιεργεί και να προάγει την οικεία επιστήμη μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να παρέχει στους φοιτητές του όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να προδιαγράφουν και να εφαρμόζουν διαδικασίες αξιοποίησης φυσικών πρώτων υλών για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων εγνωσμένης διατροφικής αξίας τα οποία θα ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 10 ΕΞΑΜΗΝΑ
 
Το πρόγραμμα σπουδών εκτός απο τις γενικές γεωπονικές γνώσεις προσφέρει στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα ειδικών μαθημάτων,τα οποία καλύπτουν τους τομείς της Χημείας, Ανάλυσης Τροφίμων, της Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, της Μηχανικής Επεξαργασίας και Συντήρησης Τροφίμων, του Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και της Γαλακτοκομίας.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Γεωπονικό Παν/μιο Αθήνας
1. Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Διεξόδους για τους Γεωπόνους της Τεχνολογίας τροφίμων προσφέρει:
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Σε θέσεις εργασίας αντίστοιχες των συναδέλφων τους των υπολοίπων Τμημάτων.
Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Σε βιομηχανίες επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης γεωργικών και κτηνοτροφικών προίόντων, σε συνεταιριστικές οργανώσεις, σε επιχειρήσεις εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε καταστήματα και επιχειρήσεις βιομηχανικού υλικού για τη γεωργία.
 
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο μικρός σχετικά αριθμός πτυχιούχων Γεωπόνων με ειδικότητα στη Τεχνολογία Τροφίμων σε συνδυασμό με τη βιομηχανοποίηση της γεωργικής παραγωγής σε όλα τα πεδία της, δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για την απορρόφηση των Γεωπόνων της Τεχνολογίας Τροφίμων από την αγορά εργασίας.
 
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Τεχνολόγος Τροφίμων




Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)