Οικονομικών Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

ΚΥΠΡΟΣ


Σκοπός του Τμήματος είναι να προσφέρει το επιστημονικό υπόβαθρο στους φοιτητές, ώστε να αναπτύξουν ισχυρές αναλυτικές ικανότητες και να είναι σε θέση να εκτιμήσουν διεξοδικά διάφορα οικονομικά προβλήματα, όπως του πληθωρισμού, της ανεργίας, του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, κ.λπ.

Σε όλα τα Τμήματα προβλέπεται διάρκεια τουλάχιστον 8 εξαμήνων. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει: 1. Πτυχίο Οικονομικών 2. Τέσσερα πτυχία επιπέδου Μάστερ στα: -Οικονομικά (Master΄s in Economics) -Οικονομική Ανάλυση (Master s in Economic Analysis) -Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά (Master΄s in Monetary and Financial Economics) και - Οικονομικά και Δημόσια Πολιτική (Master΄s in Economics and Public Policy) και 3. Διδακτορικό Τίτλο στα Οικονομικά. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

Αγορά Εργασίας
Απασχόληση: • σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς που ασχολούνται με την οικονομική έρευνα, • στον τραπεζικό τομέα, • στην εκπαίδευση, • ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ως σύμβουλοι επιχειρήσεων.


Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)