Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ) (ΕΚ) Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΑΞ/ΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡ
Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να εκπαιδεύει ακαδημαϊκά και στρατιωτικά τους σπουδαστές του, για να γίνουν μόνιμα στελέχη Διοικητικών ειδικοτήτων στην Πολεμική Αεροπορία.

Διάρκεια φοίτησης: 2 χρόνια. Τα μαθήματα είναι γενικά και ειδικά για την απόκτηση γνώσεων της ειδικότητάς τους. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στις ειδικότητες του Μετεωρολόγου, Άμυνας Αεροδρομίων, Ταμειακού, Στρατολόγου και Πληροφοριών. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Το ποσοστό των γυναικών που εισάγονται καθορίζεται κάθε χρόνο με εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Πολεμική Αεροπορία. Οι απόφοιτοι ονομάζονται Σμηνίες και σταδιοδρομούν ως μόνιμοι υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυποσμηναγού ακολουθούν την καριέρα και την εξέλιξη των αξιωματικών και μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας μπορούν να φθάσουν μέχρι το βαθμό του Σμηνάρχου. Υποχρεούνται να παραμείνουν στην Αεροπορία για 9 χρόνια τουλάχιστον. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: - Σμηνίας: 3 έτη - Επισμηνίας: 3 έτη - Αρχισμηνίας: 3 έτη - Ανθυπασπιστής: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΥΔ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστή. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου και η αποστράτευση γίνεται με σύνταξη Σμηνάρχου. Το Τμήμα Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας λειτουργεί σαν ανεξάρτητη μονάδα στο αεροδρόμιο του ΣΕΔΕΣ (Θεσσαλονίκη). ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αεροδρόμιο Σέδες, Θεσσαλονίκη Τηλ.: (2310) 41.10.01-3




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)