Μαιευτικής ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα Μαιευτικής έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη που περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος Μαιευτικής με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομίας και εξέλιξη.
Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Μαιευτικής καλύπτει πλήρως την επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση των πτυχιούχων του σε θέματα: Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νεογνολογίας, Οικογενειακού Προγραμματισμού, Γενετήσιας Αγωγής, Επαγγελματικής Δεοντολογίας Έρευνας, Πρόληψης και Αγωγής Υγείας. Έτσι, οι πτυχιούχοι αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, είτε ισοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, όπως μαίες και μαιευτές.

Προγράμματα Σπουδών
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
 Η διάρκεια των σπουδών του Τμήματος είναι οκτώ εξάμηνα. Κατά τα πρώτα επτά εξάμηνα οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, εκπόνηση εργασιών και τη μελέτη περιπτώσεων. Ειδική βαρύτητα δίνεται στην ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων των φοιτητών, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης πρωτοβουλιών και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων. Το τελευταίο εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα και την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας.
Η πρακτική άσκηση γίνεται σε νοσηλευτικά Ιδρύματα όπου υπάρχουν μαιευτικά, γυναικολογικά και νεογνολογικά Τμήματα, με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και αυτοπεποίθησης, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης ικανοτήτων συνεργασίας μέσα στη θεραπευτική ομάδα, όπως και ικανοτήτων άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Υπάρχει διασύνδεση με το πρόγραμμα "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" ("ΕRASMUS", "LEONARDO") για τη συνεργασία με Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με σκοπό την εξειδίκευση ή μετεκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος.

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι Τμημάτων Μαιευτικής μπορούν να απασχοληθούν:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε μαιευτήρια, γυναικολογικά τμήματα νοσοκομείων, κέντρα υγείας, υγειονομικούς σταθμούς, αγροτικά ιατρεία, ιατρεία ιδρυμάτων και οργανισμών και σε άλλες υπηρεσίες του Υπ. Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε ιδιωτικά μαιευτήρια και νοσοκομεία (γυναικολογικά τμήματα) κ.ά.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ανοίξουν δικό τους γραφείο συμβουλευτικής σε θέματα εγκυμοσύνης, ανώδυνου τοκετού και λοχείας.

Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)