Νοσηλευτικής ΑΕΙ Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Η ανώτατη εκπαίδευση που παρέχει το Τμήμα Νοσηλευτικής ως Τμήμα Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), έχει ως αποστολή γενικότερα :
1. Να προάγει και να μεταδίδει τη γνώση και την έρευνα και την διδασκαλία.
2. Να συντείνει στη διαμόρφωση υπεύθυνων ανθρώπων με επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνείδηση και να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτιση τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.
3. Να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών του τόπου.
4. Να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανάγκης για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση του λαού.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές διαρκούν οκτώ εξάμηνα. Στη διάρκεια των επτά πρώτων, η θεωρητική εκπαίδευση συνδυάζεται με εργαστηριακή και κλινική άσκηση και πρακτική για την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών στους εξής τομείς: παθολογία, χειρουργική, παιδιατρική, ψυχιατρική, νευρολογία, γηριατρική, μαιευτική, χειρουργεία, μονάδες εντατικής θεραπείας και κοινοτική νοσηλευτική.
Στη διάρκεια του όγδοου εξαμήνου κατά κύριο λόγο εκπονείται η πτυχιακή εργασία και πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Το Τμήμα συμβάλλει στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του, διατηρώντας αμφίδρομη σχέση και συνεργασία με τεχνολογικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς / υπηρεσίες του εσωτερικού και του εξωτερικού για την επίτευξη της αποστολής του.
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
*Μαθήματα γενικής υποδομής: Πληροφορική, Βιοχημεία, Βιομετρία, Μικροβιολογία, Υγιεινή, Επιδημιολογία, Διατροφή, Ψυχολογία, Εξελικτική Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Παθολογική Φυσιολογία, Φυσιολογία και Ανατομία. *Μαθήματα ειδικής υποδομής: Νοσολογία, Χειρουργική, Ορθοπαιδική - Τραυματολογία, Φαρμακολογία, Γεροντολογία, Παιδιατρική, Γενετική, Νευρολογία - Ψυχιατρική, Πρώτες Βοήθειες, Μαιευτική - Γυναικολογία, Επείγουσα Ιατρική - Εντατική Θεραπεία, Ψυχολογία Υγείας, Οικονομία Υγείας.
*Μαθήματα ειδικότητας: Νοσηλευτική (Εισαγωγή στην επιστήμη της Νοσηλευτικής, Νοσηλευτικές θεωρίες, Νοσηλευτική διεργασία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Βασικές αρχές Νοσηλευτικής για άτομα με προβλήματα υγείας, Δεοντολογία επαγγέλματος, Νοσηλευτική παρέμβαση σε νοσήματα αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος, Νοσήματα μεταβολισμού αίματος και γενικά περί όγκων, Νοσηλευτική παρέμβαση σε νοσήματα του κυκλοφορικού, ουροποιογεννητικού, μυοσκελετικού συστήματος και διαταραχές αισθητήριων οργάνων, Μαιευτική και Παιδιατρική Νοσηλευτική, Ψυχιατρική και νευρολογική Νοσηλευτική, Γηριατρική Νοσηλευτική, Μεθοδολογία Έρευνας, Μέθοδοι Διδασκαλίας, Επαγγελματική Νομοθεσία, Κοινοτική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Διοίκηση, Αγωγή Υγείας, Καρδιολογική Νοσηλευτική, Ογκολογική Νοσηλευτική).
Κλινική άσκηση: που επέχει θέση εργαστηρίου και γίνεται σε νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες του υγειονομικού συστήματος της χώρας, προκειμένου οι φοιτητές να εφαρμόζουν τις αποκτηθείσες γνώσεις και να είναι προετοιμασμένοι, ώστε με την ολοκλήρωση των σπουδών να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και υπεύθυνα. Στο Τμήμα διδάσκονται επίσης και ξένες γλώσσες.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Παν/μιο Αθήνας
1. Δημόσια Υγεία
2. Βασικές Επιστήμες
3. Κλινική Νοσηλευτική
4. Ψυχική Υγεία
5. Πληροφορική Υγείας
6. Οργάνωση και Διοίκηση

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Μόρφωσης μπορούν να απασχοληθούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ως ανώτερα στελέχη. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις διοικητικών στελεχών σε Υπηρεσίες Υπουργείων, που ασχολούνται με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και τον έλεγχο της Πολιτικής για την Υγεία.
Στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ μπορούν να εργαστούν σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία, κλινικές κ.ά. Επιπλέον, τους παρέχεται και η δυνατότητα απασχόλησης ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση νοσηλευτικού προσωπικού επιστημονικά καταρτισμένου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για την απασχόληση των αποφοίτων του Νοσηλευτικού Τμήματος.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Πληροφορικός Υγείας Διοίκηση Νοσηλευτικών Μονάδων


Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)