Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) (ΕΚ) - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι η ενιαία εκπαίδευση και η κατάλληλη αγωγή των μαθητών του, ώστε να καταστούν μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Διάρκεια φοίτησης: 2 χρόνια. Το πρόγραμμα που παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να τους παρέχει: - την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση. - την απαραίτητη ναυτική αγωγή - την γενική και ειδική θεωρητική εκπαίδευση - την ενδεδειγμένη πρακτική εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Πολεμικό Ναυτικό. Οι απόφοιτοι ονομάζονται Κελευστές και σταδιοδρομούν ως μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά την προαγωγή τους στο βαθμό του Σημαιοφόρου ακολουθούν την καριέρα και την εξέλιξη των αξιωματικών. Υποχρεούνται να παραμείνουν στο Ναυτικό για 9 χρόνια τουλάχιστον. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: - στο βαθμό του Κελευστού: 3 έτη - Επικελευστής: 3 έτη - Αρχικελευστής: 3 έτη - Ανθυπασπιστής: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας απο την κατάταξη στη ΣΜΥΝ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού ΓΕΝ Βαλτετσίου 17, 10680, Αθήνα Τηλ.: (210) 36.08.205



Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)