Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στη διδασκαλία των επιστημονικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών αρχών σε τομείς του γνωστικού αντικειμένου της φωτογραφίας. Στη διαφημιστική, βιομηχανική, καλλιτεχνική, εκδοτική, αρχιτεκτονική, επιστημονική φωτογραφία, στην φωτοειδησεογραφία και την φωτογραφία ρεπορτάζ, τη φωτογραφία μόδας, στην ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφικής εικόνας, την ψηφιακή διαχείριση και αρχειοθέτηση της φωτογραφίας στα οπτικοακουστικά μέσα και στα πολυμέσα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Το πρόγραμμα σπουδών εκτείνεται σε οκτώ εξάμηνα σπουδών. Στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα διδάσκονται μαθήματα βασικής υποδομής με σκοπό την εισαγωγή των σπουδαστών στην θεωρία της φωτογραφίας και της οπτικής επικοινωνίας, της εικαστικής σύνθεσης, της ψυχολογίας, της ιστορίας της τέχνης και της ιστορίας της φωτογραφίας. Τα εργαστηριακά μαθήματα αυτών των εξαμήνων συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την άσκηση των σπουδαστών στην τεχνική της φωτογράφισης και της επεξεργασίας των φωτογραφικών υλικών στο σκοτεινό θάλαμο. Το όγδοο εξάμηνο περιλαμβάνει την πτυχιακή εργασία και την εξάμηνη πρακτική άσκηση.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, Τύπου και άλλων Υπουργείων, στα κρατικά μέσα μαζικής πληροφόρησης κ.ά.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, σε γραφεία και εργαστήρια φωτογράφησης, σε διαφημιστικές εταιρείες κ.ά. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ανοίγοντας δικό του εργαστήριο.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Φωτογράφοι





Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)