Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα καταρτίζει επιστήμονες Ναυπηγούς, που μελετούν, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και επιβλέπουν τη λειτουργία πλωτών μέσων (πλοία, πλωτές δεξαμενές, πορθμεία κ.ά.) και ταυτόχρονα παρέχει στους φοιτητές του άρτια κατάρτιση στον τομέα της Μηχανολογίας.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 10 ΕΞΑΜΗΝΑ
Το 10ο αφιερώνεται στην πραγματοποίηση της διπλωματικής εργασίας.Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος έχει συνταχθεί με τέτοιον τρόπο,ώστε αφ'ενός να παρέχονται στους σπουδαστές οι βασικές επιστημονικές γνώσεις στις περιοχές της Ναυπηγικής και της Ναυτικής Μηχανολογίας, αφ' ετέρου να καλύπτονται οι απαιτήσεις του ευρύτερου φάσματος επαγγελματικής απασχόλησης των διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Ε.Μ.Π.
1. Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Τ.Ε.Ε. και λαμβάνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στο μητρώο μελών του Τ.Ε.Ε. είναι εγγεγραμμένοι 130 Ναυπηγοί και 1.192 Ναυπηγοί Μηχανολόγοι. Έχουν το δικαίωμα να υπογράφουν χωρίς περιορισμό μελέτες κατασκευής πλωτών έργων και ναυπήγησης σκαφών κάθε είδους, μεγέθους και χωρητικότητας, εγκαταστάσεις ναυπηγείων και ναυπηγικές εργασίες. Επίσης, μπορούν να υπογράφουν μελέτες βιομηχανικών, ενεργειακών, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών έργων "υπό πίεση" χωρίς περιορισμό. Ο Ναυπηγός αν θελήσει να ασχοληθεί με μελέτες ή εργοληψίες, θα πρέπει να αποκτήσει Μελετητικό και Εργοληπτικό Πτυχίο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, όπως όλοι οι Μηχανικοί.
Στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ μπορεί να εργαστεί σε υπρηεσίες Υπουργείων, σε Οργανισμούς Λιμένων και ναυπηγεία.
Στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ μπορεί να εργαστεί σε γραφεία ναυπηγικών μελετών ως σύμβουλος και εμπειρογνώμονας σε ναυτιλιακά γραφεία και οργανισμούς ελέγχων αξιοπλοΐας σκαφών κ.ά.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στον τομέα των ναυπηγικών δραστηριοτήτων φαίνεται να έχει ξεπεραστεί η οξύτατη κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ναυπηγικών εργασιών. Με αυτά τα δεδομένα μεγάλος αριθμός Ναυπηγών έχει απορροφηθεί από την αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η συνεχής ναυπήγηση νέων πλοίων και οι ανάγκες συντήρησής τους φαίνεται ότι εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τους Ναυπηγούς τα χρόνια που έρχονται. Το ποσοστό ανεργίας του κλάδου έχει περιοριστεί πλέον στο 2,7%.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ναυπηγός Μηχανικός




Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)