Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτών Αθήνα (ΓΣ) - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να καταρτίζει νοσηλεύτριες - νοσηλευτές με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για τις νοσηλευτικές ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Διάρκεια φοίτησης: 4 χρόνια.
Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε Υγειονομική εξέταση και ψυχοτεχνική και αθλητική δοκιμασία. Στους σπουδαστές, αγόρια και κορίτσια, παρέχεται εκπαίδευση: Στρατιωτική και Ακαδημαϊκή (θεωρητική) στη Σχολή. Κλινική Ακαδημαϊκή στα πολιτικά και στρατιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Ο αριθμός των ανδρών που εισάγονται καθορίζεται κάθε χρόνο με εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αγορά Εργασίας
Με την αποφοίτησή τους οι σπουδαστές-στριες της ΣΑΝ, ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι και Ανθυποσμηναγοί του Υγειονομικού και τοποθετούνται για υπηρεσία στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολή έχουν υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα για 12 έτη.
Οι αξιωματικοί νοσηλευτικής εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Ταξιάρχου.
Οι Αξιωματικοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους προκειμένου να αποκτήσουν:
* μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών
* νοσηλευτικές ειδικότητες (Χειρουργική, Παθολογική, Ψυχιατρική)
* εξειδίκευση στην καταδυτική και αεροπορική νοσηλευτική.
Επίσης μπορούν να διευρύνουν τον κύκλο των γνώσεών τους συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Σχολές (Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Κατώτερων Επιτελών Αεροπορίας)
Τόπος Λειτουργίας: Στρατόπεδο Σακέτα Α', Βύρωνας Αττική.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: (010) 76.54.793, 76.57.563, 76.75.614, 76.75.609, 76.75.635 Φαξ.: (010) 76.75.615 E-mail: san@dup.mod.mil.gr



Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)