Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΣΥΡΟΣ

Το Τμήμα έχει ως αποστολή την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την προώθηση των διαδικασιών δημιουργικού σχεδιασμού σε χώρους ανθρώπινης δραστηριότητας με κύριο αντικείμενο την τεχνολογία και την κατάρτιση επιστημόνων οι οποίοι, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να σχεδιάζουν προϊόντα και να δίνουν λύσεις σε διάφορους χώρους και πλαίσια όπως: οι γραφικές τέχνες, ο σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων, η επικοινωνία ανθρώπου - μηχανής και ο σχεδιασμός συστημάτων.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 8 ΕΞΑΜΗΝΑ
Οι βασικές κατευθύνσεις που αποτελούν έννοιες κλειδιά άμεσα σχετιζόμενες με το αντικείμενο του Τμήματος, και οι οποίες χαρακτηρίζουν και τις κύριες κατευθύνσεις του, είναι:
• Σχεδίαση Προϊόντων
• Επικοινωνία Ανθρώπου-Μηχανής
• Γραφικές Τέχνες
• Βιομηχανικός Σχεδιασμός
• Οργανωσιακός Σχεδιασμός
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Ο πτυχιούχος θα μπορεί να παρεμβαίνει δημιουργικά σε όλες τις φάσεις του "κύκλου ζωής" ενός Προϊόντος ή Συστήματος από την αναγκαιότητα ύπαρξης του, που σχετίζεται π.χ. και με το μάρκετινγκ, τη μορφή του που σχετίζεται με θέματα καλλιτεχνικής προσέγγισης, καθώς και με τη σχεδίαση ευχρηστίας, μέχρι τη σχεδίαση και κατασκευή πρωτοτύπων και τη σχεδίαση παραγωγής του. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα ο απόφοιτος του Τμήματος, ως Σχεδιαστής Συστημάτων ή Προϊόντων θα συλλαμβάνει, αναλύει, σχεδιάζει και θα δημιουργεί Προϊόντα και Συστήματα κατάλληλα για ανθρώπινα περιβάλλοντα και καταστάσεις, χρησιμοποιώντας δημιουργικά γνώσεις και ιδέες από τις επιστήμες και τις τέχνες. Με άλλα λόγια -ένας απόφοιτος του τμήματος θα κατανοήσει το πρόβλημα, θα σχεδιάσει το Σύστημα ή το Προϊόν για το πρόβλημα και θα εξασφαλίσει σχεδιαστικά την αισθητική και την ευχρηστία του.




Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)