Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνη - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΟΖΑΝΗ

Σκοπός: του Τμήματος είναι η κατάρτιση τεχνικών επιστημόνων στη μελέτη, εγκατάσταση και επίβλεψη μηχανολογικού εξοπλισμού σε οικοδομές, βιομηχανίες. Στα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών εκπαιδεύονται επιστήμονες Μηχανικοί που θα ασχοληθούν με τη μελέτη, παραγωγή, εγκατάσταση και επίβλεψη μηχανολογικού εξοπλισμού, τόσο σε κτίρια όσο και σε παραγωγικές και εμπορικές μονάδες (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εταιρείες). Το Τμήμα καταρτίζει τους σπουδαστές στον τομέα των Ενεργειακών Πόρων.
Ειδικότερα οι σπουδαστές μελετούν την παραγωγή, μετατροπή και αποθήκευση μορφών ενέργειας. Επίσης, οι (σπουδαστές εκπαιδεύονται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ενέργειας σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο αλλά και τη χάραξη ενεργειακής πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το τμήμα έχει έδρα την Κοζάνη και ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: Η φοίτηση διαρκεί 10 εξάμηνα
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν ως ενεργειακοί διαχειριστές
• σε επιχειρήσεις ή εταιρείες παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαιοειδών προϊόντων (ΔΕΗ, Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου, Δημόσια Επιχείρηση Φωταερίου)
• σε θέσεις σχεδιασμού και διαχείρισης ενεργειακών πόρων
• στην εκπαίδευση και την κατάρτιση αφού φοιτήσουν στην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ.





Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)