ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

29/5/15

Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Κοινωνικές Επιστήμες) Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

ΚΥΠΡΟΣ

Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στην έρευνα και την μελέτη των γνωστικών αντικειμένων της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σε συναφή θέματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη δημιουργική αλληλεπίδραση θεωρίας, πράξης, έρευνας και διδασκαλίας. Το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ) (δύο κατευθύνσεις για τις πολιτικές και μία για τις κοινωνικές επιστήμες). Oι ερευνητικές δραστηριότητες του Tμήματος Kοινωνικών και Πολιτικών Eπιστημών καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, αλλά έχουν και διεθνή προσανατολισμό. Bαρύτητα δίνεται στη διεπιστημονική έρευνα στα πλαίσια ευρύτερων συναφών ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων. Kύρια θέματα ερευνητικού ενδιαφέροντος στο Tμήμα είναι, μεταξύ άλλων, και τα πιο κάτω: Tο Kυπριακό Πρόβλημα H Kυπριακή οικονομική κουλτούρα O εθνικισμός H ελληνική διασπορά Tα ανθρώπινα δικαιώματα Oι διεθνείς οργανισμοί H Eυρωπαϊκή Ένωση H Eυρωμεσογειακή εταιρική σχέση και οι σχέσεις Kύπρου-Eυρωπαϊκής Ένωσης Σχέση μεταξύ τουρισμού και εγκλήματος Xρήση και εμπορία ναρκωτικών από μαθητές/μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης Eπανένταξη περιθωριακών ομάδων στην κοινωνία Kατάρτιση νέων που εγκατέλειψαν το σχολείο για διευκόλυνση της ένταξης τους στην αγορά εργασίας Kοινωνιολογία της εργασίας Kοινωνιολογία της τεχνολογίας Kοινωνική μνήμη, αναπαραστάσεις του παρελθόντος

Προγράμματα Σπουδών
Σε όλα τα Τμήματα προβλέπεται διάρκεια τουλάχιστον 8 εξαμήνων. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Όσον αφορά το Δημόσιο Τομέα οι Κοινωνιολόγοι - απόφοιτοι των Τμημάτων Κοινωνιολογίας - μπορούν να εργαστούν: Στη Β/θμια Εκπαίδευση ως καθηγητές Κοινωνιολογίας αλλά και συναφών μαθημάτων. Επίσης, σε υπηρεσίες Υπουργείων, σε κέντρα ερευνών και μελετών, σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, σε ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωνικής παρέμβασης, δημοσκοπήσεις, έρευνες. 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Στον Ιδιωτικό Τομέα μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε Εταιρείες Ερευνών, Βιομηχανίες, μεγάλες Επιχειρήσεις, Ιδιωτικά Ινστιτούτα κ.ά..


Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger