Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Οι Τεχνολόγοι - απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων - καταρτίζονται στους Η/Υ και τα μικροϋπολογιστικά συστήματα.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές διαρκούν οκτώ εξάμηνα. Τα πρώτα επτά περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, φροντιστηριακές ασκήσεις, εργαστηριακή εργασία και εκπόνηση εργασιών. Το όγδοο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης και εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι του Τμήματος αποκτούν , σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, οι οποίες τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, υποστηρίζοντας επιτυχώς την αξιοποίηση των τεχνολογιών της Πληροφορικής σε όλους τους τομείς εφαρμογής τους στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Στα Υπουργεία Τεχνολογίας, Βιομηχανίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.ά., σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις του Δημοσίου που χρησιμοποιούν ψηφιακά συστήματα ελέγχου και υπολογισμών στη Δ.Ε.Η., στον Ο.Τ.Ε., στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στη Δευτεροβάμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση ως καθηγητές, αφού προηγουμένως αποκτήσουν το πτυχίο της ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις από το έτος 2002.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε βιομηχανίες μικροηλεκτρονικής και ψηφιακού ελέγχου, σε εργαστήρια μικροηλεκτρονικής κ.ά.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Τεχνικός Η/Υ Ηλεκτρονικός



Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)