Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ


Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων έχει ως αποστολή: Την προετοιμασία στελεχών που θα στελεχώσουν επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών και οργανισμούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τοπικού, εθνικού ή πολυεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, δημιουργώντας και προσφέροντας αγαθά ή υπηρεσίες.
Επίσης να συμβάλλει στην προαγωγή των επιστημονικών γνώσεων και μεθόδων και να διευρύνει τους επαγγελματικούς προσανατολισμούς. Βασικές επιδιώξεις του τμήματος είναι η σωστή και ολοκληρωμένη κατάρτιση των νέων φοιτητών, η ορθολογικά δομημένη εξειδίκευση αλλά και η διαμόρφωση σοβαρών και αξιόπιστων μεταπτυχιακών σπουδών. Έως σήμερα το Τμήμα συνδυάζει τα παραπάνω με την παραγωγή έρευνας σε πολλά επιστημονικά πεδία ενώ παράλληλα βασικό στόχο του αποτελεί ο συνεχής εκσυγχρονισμός των σπουδών.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Τα μαθήματα του Τμήματος Ο.Δ.Ε. διακρίνονται σε υποχρεωτικά και κατ' επιλογήν και κατανέμονται σε 8 εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου διδάσκονται τα μαθήματα που ανήκουν στο 1ο, 3ο, 5ο και 7ο εξάμηνο του προγράμματος σπουδών. Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου διδάσκονται τα μαθήματα που ανήκουν στο 2ο, 4ο, 6ο και 8ο εξάμηνο του προγράμματος σπουδών. Από το 5ο εξάμηνο δίνεται στο φοιτητή η δυνατότητα επιλογής της κατεύθυνσης που τον ενδιαφέρει. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τέσσερις κατευθύνσεις: την κατεύθυνση Λογιστικής και Χρηματοδοτικής Διοίκησης, την κατεύθυνση Μάρκετινγκ, την κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων και την κατεύθυνση Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων. Προϋπόθεση για την απόκτηση πτυχίου είναι η επιτυχής δοκιμασία σε σαράντα τέσσερα (44) εξαμηνιαία μαθήματα από τα οποία τριάντα οκτώ (38) είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα και έξι (6) είναι μαθήματα επιλογής.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Στο Πανεπιστήμιο μας λειτουργούν συνολικά δέκα πέντε (15) μετα­πτυχιακά προγράμματα στο επίπεδο Master και έξι (6) στο επίπεδο του διδακτορικού. Τα δέκα (10) από τα προγράμματα επιπέδου Master λει­τουργούν με αποκλειστική ευθύνη του ΟΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα πέντε (5) εκτελούνται σε συνεργασία με άλλα ΑΕΙ της χώρας.
• Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Παν/μιο Πειραιά
1. Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
2. Ευρωπαϊκό Μ.Δ.Ε. στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
3. Λογιστική και Χρηματοοικονομική
4. Διοίκηση Παραγωγής και Διαχείριση Τεχνολογίας
5. Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
6. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Παν/μιο Μακεδονίας
1. Διοίκηση Επιχειρήσεων
2. Οικονομική Επιστήμη
3. Πληροφοριακά Συστήματα
Παν/μιο Αιγαίου
1. Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική Τουρισμού σε Εθνικό Περιφερειακό και Τοπικό Επίπεδο
2. Σχεδιασμός, Πολιτική και Διοίκηση σε επίπεδο Τουριστικών Οργανισμών και ειδικών μορφών επιχειρήσεων.

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κατευθύνονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας όπου σταδιοδρομούν ως διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και ως επιχειρηματίες. Απασχολούνται και σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς καθώς και σε άλλους φορείς του Δημοσίου, στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση και σε άλλες δραστηριότητες. Οι πτυχιούχοι μπορούν να εργαστούν:
α) Ως διοικητικά στελέχη σε υπηρεσίες Υπουργείων, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων κ.ά. Στη Β/θμια Εκπαίδευση αφού αποκτήσουν πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις.
β) Στις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα (βιομηχανικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών κ.ά.) ως διοικητικά στελέχη. Επίσης ως σύμβουλοι ή ερευνητές, με ικανοποιητικές έως πολύ καλές αμοιβές και με προοπτικές εξέλιξης.
γ) Πεδίο απασχόλησης αποτελούν και τα γραφεία μελετών, ερευνών και συμβουλών οργανωτικού και διοικητικού χαρακτήρα προς οργανισμούς και επιχειρήσεις.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και απαιτείται εξειδίκευση και συνεχής κατάρτιση. Αυτά επιτυγχάνονται είτε με τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτ. επίπεδο, είτε με σεμινάρια επιμόρφωσης, είτε μέσα από την ίδια τη δουλειά. Πάντως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ευρέσεως εργασίας αφού η ζήτηση είναι σταθερή και οι προοπτικές θετικές.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Σύμβουλοι Διεύθυνσης - Εκπαιδευτές Εταιρειών Λογιστές και Ελεγκτές Οικονομικοί Σχεδιαστές και Διευθυντές Υπεύθυνος Μεταφοράς και Διανομής





Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)