Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Πληροφορίες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΟΖΑΝΗ

Το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας αποτελεί το πρώτο και μοναδικό Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που παρέχει περιβαλλοντικές σπουδές σε τεχνολογικό επίπεδο, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό σε τεχνικά στελέχη που θα εφαρμόζουν στην πράξη τη σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία και θα λειτουργούν τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των διαφόρων ρύπων, υλοποιώντας έτσι τις εκάστοτε μελέτες και τον γενικότερο σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα παραπάνω δεδομένα προδιαγράφουν ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης για τους αποφοίτους του νέου αυτού Τμήματος. Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της μελέτης, ανάπτυξης, εφαρμογής και εξέλιξης μεθοδολογιών, μηχανισμών, συστημάτων και εγκαταστάσεων εκτίμησης, αντιμετώπισης και διαχείρισης ρύπων κάθε μορφής, που παράγονται από κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα. Το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στις τεχνολογίες αντιρρύπανσης με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους σπουδαστές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Το πρόγραμμα σπουδών εκτείνεται σε οκτώ εξάμηνα σπουδών. Το όγδοο εξάμηνο περιλαμβάνει την πτυχιακή εργασία και την εξάμηνη πρακτική άσκηση.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Ο Πτυχιούχος Τεχνολόγος Αντιρρύπανσης έχει τη δυνατότητα να:
· Οργανώνει, επιβλέπει, διεξάγει, επεξεργάζεται και αξιολογεί μετρήσεις και πειράματα σε όλες τις κατηγορίες ρυπαντών.
· Εγκαθιστά και συντηρεί όργανα, συσκευές και συστήματα σε εγκαταστάσεις αντιρρύπανσης.
· Μελετά, σχεδιάζει και επιβλέπει τη λειτουργία συστημάτων και εγκαταστάσεων αντιρρύπανσης.
· Μελετά τη βελτιστοποίηση μεθόδων, διαδικασιών και εγκαταστάσεων ελέγχου της ρύπανσης.
· Διενεργεί εκτιμήσεις και πραγματογνωμοσύνες που αναφέρονται σε συσκευές, συστήματα και εγκαταστάσεις αντιρρύπανσης
· Εκπονεί ή αξιολογεί μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
· Εμπορεύεται και διακινεί εξοπλισμό, όργανα, υλικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε συστήματα και εγκαταστάσεις αντιρρύπανσης.
· Απασχολείται στην εκπαίδευση Επαγγελματική απασχόληση: Ενδεικτικά αντικείμενα επαγγελματικής απασχόλησης του Τεχνολόγου Αντιρρύπανσης αναφέρονται στη συνέχεια:
Α) Βιομηχανία και Τεχνικές Εταιρείες
Β) Δημόσιος τομέας και Διεθνείς Οργανισμοί
Γ) Ελεύθερο επάγγελμα:
· Εμπορία, εγκατάσταση και συντήρηση συσκευών και συστημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
· Εμπορία, εγκατάσταση και χρήση οργάνων μέτρησης και παρακολούθησης της ρύπανσης.




Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)