Κοινοτικής Υγείας ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Σκοπός του Τμήματος είναι να δώσει τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους φοιτητές του και να καταρτίσει ειδικά στελέχη, τα οποία θα εργαστούν στον τομέα της δημόσιας και προληπτικής Ιατρικής. Ο πτυχ. Κοινοτικής Υγείας ασχολείται με την πρόληψη ασθενειών ή την περίθαλψη ασθενών, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν χρόνιες παθολογικές καταστάσεις. Προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις φροντίδες του κατ' οίκον. Η συμβουλευτική των μητέρων είναι ένας ακόμη τομέας απασχόλησης του Πτυχ. Κοινοτικής Υγείας.
Ο πτυχιούχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργάζεται με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται στην ίδια υπηρεσίες.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 8 ΕΞΑΜΗΝΑ.
Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα.Τα θεωρητικά πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ τα εργαστηριακά είτε στα εργαστήρια της σχολής, είτε σε Κέντρα Υγείας. Επιπλέον οι σπουδαστές ασκούνται επί δίμηνο σε παθολογικά και χειρουργικά τμήματα γενικών νοσοκομείων τους θερινούς μήνες. Παράλληλα εκπονούν την πτυχιακή τους εργασία.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Ο πτυχ. Κοινωτικής Υγείας για να ασκήσει το επάγγελμά του πρέπει να λάβει σχετική άδεια από το Υπ. Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ μπορεί να εργαστεί σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σε υγειονομικούς σταθμούς, σε κέντρα υγιεινής και πρόνοιας, σε σχολεία με παιδιά με ειδικές ανάγκες, σταθμούς ΠΙΚΠΑ, και γενικά σε Υπηρεσίες του Υπ. Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο ΙΚΑ και σε άλλα Ιδρύματα ασφαλίσεων, σε άσυλα κ.ά..
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ μπορεί να απασχοληθεί σε ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια, σε βιομηχανικές επιχειρήσεις κ.ά..




Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)