Αγροτικής Ανάπτυξης Θράκη - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Σκοπός του Τμήματος είναι η συστηματική καλλιέργεια, προαγωγή και ανάπτυξη της γεωπονικής επιστήμης με προσανατολισμό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη αυτή, τις εξελίξεις στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τις τεχνικές και κοινωνικές διαδικασίες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, ιδιαίτερα δε των αγροτικών - ακριτικών περιοχών.
Τα Τμήματα Γεωργικής Οικονομίας καταρτίζουν επιστήμονες Γεωπόνους, που απασχολούνται ως διοικητικά και διαχειριστικά στελέχη σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι Γεωπόνοι Γεωργικής Οικονομίας διεξάγουν έρευνες και σχεδιάζουν την ανάπτυξη των γεωργικών μονάδων. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις εγχώριες δυνατότητες της Ελληνικής Γεωργίας στα πλαίσια του διεθνούς και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
 Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν συνολικά πέντε (5) χρόνια και χωρίζονται σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Γεωπονικό Παν/μιο Αθήνας
1. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Το Τμήμα της Αθήνας χορηγεί πτυχίο Γεωπόνου με ειδίκευση στη Γεωργική Οικονομία και ανάπτυξη το τμήμα της Ορεστιάδας εξειδικεύεται στην Αγροτική Ανάπτυξη. Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε θέσεις εργασίας αντίστοιχες των συναδέλφων τους των υπολοίπων γεωπονικών Τμημάτων.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε οποιαδήποτε παραγωγική γεωργική μονάδα και ειδικά στις σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
 
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με γεωργική παραγωγή αλλά και οι νέες κατευθύνσεις της γεωργικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο επάγγελμα των Γεωπόνων της Γεωργικής Οικονομίας.



Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)