Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΛΑΜΙΑ

Το Τμήμα Ηλεκτρονικής έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της ηλεκτρονικής και την εφαρμογή της στους τομείς των βιομηχανικών αυτοματισμών, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των υπηρεσιών. Αποστολή του είναι ακόμη η παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
Προγράμματα Σπουδών

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

Στο τμήμα λειτουργούν τρεις ( 3 ) τομείς μαθημάτων, οι οποίοι είναι:

Τομέας Υποδομής και Υπολογιστών
Τομέας Ηλεκτρονικών Μαθημάτων
Τομέας Τηλεπικοινωνιακών Μαθημάτων

Δείτε εδώ ένα πλήρη οδηγό σπουδών
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Οι πτυχιούχοι του τμήματος
α)Απασχολούνται σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες και επιχειρήσεις, που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρονικών στοιχείων, διατάξεων, συσκευών και συστημάτων για την παραγωγή άλλων προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών προς αυτές και προς τρίτους.
β) Έχουν δικαίωμα εκπόνησης μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής, συναρμολόγησης, συντήρησης εγκατάστασης, χειρισμών, ελέγχου λειτουργίας και μετατροπής ηλεκτρονικού στοιχείου, διατάξεως συσκευής και συστημάτων των τομέων: τηλεπικοινωνιών, οπτικοακουστικών, ραδιοτηλεόρασης, προστασίας και πυρασφάλειας, οργάνων μέτρησης και ηλεκτρονικών ισχύος, καθώς επίσης αυτόματου ελέγχου ηλεκτρονικών υπολογιστικών και ιατρικών οργάνων, σε συνεργασία με τεχνικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
γ) Ιδρύουν και διευθύνουν ηλεκτρονικά εργαστήρια. Ασκούν, επίσης, κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, που εμφανίζεται στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της εκάστοτε νομοθεσίας.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Σε τεχνικές υπηρεσίες και Τμήματα Μηχανογράφησης Υπουργείων (Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ.ά.), στη Δ.Ε.Η., στον Ο.Τ.Ε. και σε άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου, στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια ως καθηγητές, αφού προηγουμένως αποκτήσουν το πτυχίο της ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις από το έτος 2002.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε βιομηχανίες παραγωγής και σε επιχειρήσεις εισαγωγής, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και υλικών κ.ά.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ιδρύσουν γραφείο ηλεκτρονικών μελετών και ερευνών ή δική τους επιχείρηση επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών, κατάστημα εμπορίας ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού υλικού.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ηλεκτρονικός
Η φοίτηση στα Τμήματα της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ. διαρκεί οχτώ (8) εξάμηνα. Το πτυχίο της προσφέρει δύο δυνατότητες στον κάτοχό του:
α. να επιτύχει το διορισμό του στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά από εξετάσεις και
β. να αναζητήσει απασχόληση είτε στον Ιδιωτικό ή το Δημόσιο τομέα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως οι πτυχιούχοι των αντίστοιχων σχολών των Τ.Ε.Ι. Συνδυάζει δηλαδή τα πλεονεκτήματα και του πτυχίου των Τ.Ε.Ι. και της ΠΑ.ΤΕ.Σ. με το πτυχίο της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.




Περισσότερα θέματα για πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)