Ραδιολογίας και Ακτινολογίας ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το πεδίο στο οποίο καταρτίζονται θεωρητικά και πρακτικά οι σπουδαστές του Τμήματος περιλαμβάνει αρχές και μεθόδους ιατρικής ακτινογραφίας, ακτινοθεραπεία, ακτινοφυσική, ακτινοπροστασία κ.ά. Το Τμήμα καταρτίζει Τεχνολόγους οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν ως συνεργάτες Ιατρών Ακτινολόγων σε ραδιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια (εργαστήρια απεικονίσεων, υπολογιστικής τομογραφίας, ακτινοθεραπείας, πυρηνικής ιατρικής κ.ά.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Προγράμματα Σπουδών
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές διαρκούν οκτώ εξάμηνα. Στη διάρκεια των επτά πρώτων εξαμήνων, η θεωρητική εκπαίδευση συνδυάζεται με την πρακτική και κλινική άσκηση για την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών με σκοπό την εκπαίδευση των φοιτητών, στην απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας στις ανάγκες του επαγγέλματος. Το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας και την πρακτική άσκηση.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Το Τμήμα καταρτίζει Τεχνολόγους για συνεργάτες σε εργαστήρια (δημόσια και ιδιωτικά) απεικονίσεων, υπολογιστικής τομογραφίας, πυρηνικής ιατρικής, ακτινοθεραπείας και υπερηχογραφίας. Ως συνεργάτες Ακτινολόγου Ιατρού πραγματοποιούν ακτινοσκόπηση, εφαρμόζουν και διάφορες θεραπευτικές αγωγές μετά από υπόδειξη και οδηγίες του Ακτινολόγου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Μπορούν να απασχοληθούν σε ραδιολογικά - ακτινολογικά εργαστήρια νοσοκομείων, ασφαλιστικών ιδρυμάτων κ.λπ.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε νοσοκομεία, ιατρεία κ.τ.λ. Οι απόφοιτοι του Τμήματος, εάν θέλουν, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιατρική. Η αγορά εργασίας, πάντως, χαρακτηρίζεται από προβλήματα επαγγελματικής αποκατάστασης.




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)