Λογοθεραπείας ΤΕΙ Ηπείρου - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οι σπουδαστές του τμήματος εκπαιδεύονται στη θεωρητική και πρακτική διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία διαταραχών και προβλημάτων λόγου (δυσλεξία κ.ά.).

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Η διάρκεια των σπουδών του Τμήματος είναι οκτώ εξάμηνα. Κατά τα πρώτα επτά εξάμηνα οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, εκπόνηση εργασιών και τη μελέτη περιπτώσεων. Ειδική βαρύτητα δίνεται στην ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων των φοιτητών, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης πρωτοβουλιών και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων.
Το τελευταίο εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα και την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας. Στα τμήματα αυτά δεν μπορεί να φοιτήσει όποιος παρουσιάζει κώφωση - βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπάθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου - άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από τα τμήμα αυτό.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων:
-Σε μονάδες που έχουν ως αντικείμενο τη θεραπεία των διαταραχών της ομιλίας και της έκφρασης.
-Σε κέντρα ψυχικής υγείας.
-Σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σχολές θεάτρου και ορθοφωνίας.
-Καθηγητές στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
-Ελεύθεροι επαγγελματίες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μ. Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, 26334, Πάτρα Τηλ.: (061) 32.50.01, 32.18.81, 31.91.75 Φαξ: (061) 31.37.76 E-mail: agerop@teipat.gr -Τμήμα Λογοθεραπείας Τηλ.: (0610) 31.91.75





Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)