Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών διαχωρίζεται στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις:

Ι. Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΙΙ. Οικονομική Ανάλυση
Ο σκοπός του Τμήματος διαμορφώνεται ανάλογα με τις παραπάνω κατευθύνσεις. Οι σκοποί και τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.


Ειδικότερα όμως για την κατεύθυνση της διοίκησης επιχειρήσεων

Το τμήμα  έχει ως αποστολή: 

Την προετοιμασία στελεχών που θα στελεχώσουν επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών και οργανισμούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τοπικού, εθνικού ή πολυεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, δημιουργώντας και προσφέροντας αγαθά ή υπηρεσίες. 

Επίσης να συμβάλλει στην προαγωγή των επιστημονικών γνώσεων και μεθόδων και να διευρύνει τους επαγγελματικούς προσανατολισμούς. 

Προγράμματα Σπουδών
ΣΠΟΥΔΕΣ:

Με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών στα δυο πρώτα έτη σπουδών εκπονούνται κοινά μαθήματα και στις δύο κατευθύνσεις. Στα επόμενα δύο έτη τα μαθήματα χωρίζονται στις κατευθύνσεις:
Ι. Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΙΙ. Οικονομική ανάλυση

Τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως και πρόκειται να είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω κατευθύνσεων

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Οι πτυχιούχοι εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και αποκτούν την άδεια ασκήσεως του οικονομολογικού επαγγέλματος, η οποία τους παρέχει το δικαίωμα να ασκούν τις δραστηριότητες που αναλυτικά προσδιορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις. Οι πτυχιούχοι απασχολούνται σε τομείς της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας ιδιαίτερα δε σ' αυτούς που αναπτύσσονται οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις προαναφερόμενες χώρες.

Οι πτυχιούχοι μπορούν να εργαστούν:
α) Ως διοικητικά στελέχη σε υπηρεσίες Υπουργείων, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων κ.ά. Στη Β/θμια Εκπαίδευση αφού αποκτήσουν πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις.
β) Στις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα (βιομηχανικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών κ.ά.) ως διοικητικά στελέχη. Επίσης ως σύμβουλοι ή ερευνητές, με ικανοποιητικές έως πολύ καλές αμοιβές και με προοπτικές εξέλιξης.
γ) Πεδίο απασχόλησης αποτελούν και τα γραφεία μελετών, ερευνών και συμβουλών οργανωτικού και διοικητικού χαρακτήρα προς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και απαιτείται εξειδίκευση και συνεχής κατάρτιση. Αυτά επιτυγχάνονται είτε με τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτ. επίπεδο, είτε με σεμινάρια επιμόρφωσης, είτε μέσα από την ίδια τη δουλειά. Πάντως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ευρέσεως εργασίας αφού η ζήτηση είναι σταθερή και οι προοπτικές θετικές.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Σύμβουλοι Διεύθυνσης - Εκπαιδευτές Εταιρειών
Λογιστές και Ελεγκτές
Οικονομικοί Σχεδιαστές και Διευθυντές
Υπεύθυνος Μεταφοράς και Διανομής





Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)