Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Διοικητικής Επιστήμης με εξειδίκευση εφαρμογής στις τουριστικές επιχειρήσεις γενικά τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Τα Τμήματα έχουν σκοπό την άρτια επαγγελματική κατάρτιση αυτών που επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, πρακτορεία ταξιδιών κ.λπ. με δυνατότητες εξέλιξης σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών.

Η διάρκεια των σπουδών στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Σε όλα τα εξάμηνα σπουδών, εκτός του τελευταίου, οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές και φροντιστηριακές ασκήσεις, καθώς και ασκήσεις πράξης και εφαρμογές σε πραγματικές ή εικονικές καταστάσεις, εκπόνηση μελετών και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τουριστικές επιχειρήσεις. Το τελευταίο εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνει κυρίως την πρακτική άσκηση του φοιτητή στο επάγγελμα και την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας.
Το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος προσφέρεται σε σύγχρονες συνθήκες, που συνίστανται σε βιβλιοθήκη, εργαστήρια, εστιατόριο, σπουδαστική εστία και εγκαταστάσεις για άθληση και ψυχαγωγία.
 
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
*Μαθήματα γενικής υποδομής, θεωρητικών επιστημών και εισαγωγικά στο γνωστικό αντικείμενο: Αρχές Οικονομικής, Εισαγωγή στον Τουρισμό, Εισαγωγή στους Η/Υ, Οικονομικά Μαθηματικά, Στοιχεία Εργατικού Δικαίου, Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου, Αρχές Γενικής Λογιστικής, Αρχές Λογιστικής Εταιρειών κ.α
*Μαθήματα ειδικής υποδομής: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Έρευνα Τουριστικής Αγοράς, Τουριστική Οικονομία, Τουριστική Νομοθεσία, Τουριστική Γεωγραφία Ελλάδας, Παγκόσμια Τουριστική Γεωγραφία κ.α
*Μαθήματα ειδικότητας: Επιχειρησιακές Επικοινωνίες Τουριστικής Επιχείρησης, Μαζική Παραγωγή Φαγητών, Bar-Ποτά-Οινολογία, Τεχνική Εστιατορίου, Εμπορευματογνωσία - Προμήθειες, , Υπηρεσία Ορόφων, Υπηρεσία Υποδοχής, Τήρηση Λογαριασμού Πελατών.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
 Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τη μελέτη και έρευνα σύγχρονης τεχνολογίας στην τουριστική οικονομία στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού τομέα και ιδιαίτερα των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων την παραγωγή και διάδοση τουριστικών αγαθών και υπηρεσιών, τέλος τη στελέχωση των αρμόδιων γραφείων για την τουριστική ανάπτυξη στους Ο.Τ.Α. (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
 
Αναλυτικότερα:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ μπορούν να απασχοληθούν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού,στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στον Ε.Ο.Τ. Σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε ταξιδιωτικά γραφεία, σε γραφεία μελετών τουριστικής ανάπτυξης κ.α
Ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ανοίξουν δικό τους γραφείο ταξιδιών.




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)