Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Να τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας

Τα γυαλιά ηλίου ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ο ήλιος καίει, είναι απαραίτητα τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα μικρά παιδιά.

Προτού τα αγοράσετε θα πρέπει να τα βάλετε όλα κάτω ώστε ο σκελετός και τα κρύσταλλα που θα επιλέξετε να είναι τα κατάλληλα για το αγγελούδι σας. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω με ποια κριτήρια θα τα αγοράσετε.

• Επιλέξτε σκελετό που εφαρμόζει καλά στο προσωπάκι του βρέφους και του παιδιού, είναι άνετος, ελαφρύς, όχι πολύ σφιχτός / εφαρμοστός, στέκεται όσο το δυνατόν πιο άνετα και πιο ψηλά στη μύτη ή κοντά στα μάτια, χωρίς να αγγίζουν οι φακοί τις βλεφαρίδες.
• Επιλέξτε οργανικούς φακούς για την δραστήρια νηπιακή ηλικία γιατί έτσι δεν κινδυνεύουν να τραυματιστούν σε περίπτωση ατυχήματος, είναι ανθεκτικότεροι στις γρατσουνιές και ελαφρύτεροι σε σχέση με τους κρυστάλλινους.
• Για τα νήπια επιλέξτε χρωματιστούς, μοντέρνους σκελετούς που θα χαίρονται να τους φοράνε.
• Αφήστε το να επιλέξει εκείνο το σκελετό που του αρέσει. Μην το πιέσετε να πάρει κάτι που δεν του αρέσει γιατί αλλιώς δε θα θέλει να τα φοράει.
• Γυαλιά ηλίου που πωλούνται ως παιχνίδια πρέπει να αποφεύγονται καθώς προκαλούν περισσότερη ζημιά στα μάτια απ΄ ό,τι να μην φοράνε καθόλου.
• Να θυμάστε ότι ένα ζευγάρι γυαλιών που εφαρμόζει καλά και έχει υψηλής ποιότητας φακούς, πάντα φοριέται πιο εύκολα.


Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)