Παιδί και θαλάσσια σπορ: Τι πρέπει να προσέχετε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Παιδί και θαλάσσια σπορ: Τι πρέπει να προσέχουμε

Τώρα το καλοκαίρι οι οργανωμένες παραλίες έχουν μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ.
Τα παιδιά μόλις τα δουν θέλουν να τα κάνουν. Εμείς όμως για να σας προφυλάξουμε από τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να μας πουν τι πρέπει να προσέχουμε για την αποφυγή ατυχημάτων.
Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα θαλάσσια σπορ, ενδείκνυνται στις ηλικίες άνω των 8-9 ετών. Κι αυτό βέβαια εξαρτάται και από το θαλάσσιο σπορ που επιθυμεί να κάνει το παιδί. Από τα πιο δημοφιλή παιδικά θαλάσσια σπορ, είναι το λεγόμενο windsurfing. Αυτό βέβαια γίνεται μόνο με την εκμάθηση δασκάλου, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Επίσης ειδικά μαθήματα, θα πρέπει να κάνει στην περίπτωση που θέλει να κάνει θαλάσσιο σκι. Και τα δύο είναι σπορ που απαιτούν μεγάλη προσοχή και σωστή καθοδήγηση δασκάλου. Δεν μπορείτε δηλαδή να πάτε σε μία παραλία και να κάνει αμέσως το παιδί ένα από αυτά.
Τώρα, όσον αφορά στη «μπανάνα», καλό θα ήταν το παιδί να είναι πιο μεγάλο σε ηλικία. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος στον οποίο γίνονται αυτά τα θαλάσσια σπορ. Ως γονείς θα πρέπει να προσέχετε να είναι οργανωμένος, να έχει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και να τηρούνται σωστά οι κανόνες. Ό,τι δηλαδή κάνετε για τις παιδικές χαρές, πρέπει να κάνετε και για τα μέρη που έχουν θαλάσσια σπορ.


Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)