ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

8/6/15

Πώς να επιλέγετε παιχνίδια για τα παιδιά σας

children_playΜην ξεχνάτε πως μέσα από το παιχνίδι, το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του, τις δυνατότητες του και τον εξωτερικό κόσμο. Παίζοντας διεγείρει την φαντασία του και την εφευρετικότητά του, αναφέρει ο παιδίατρος Δρ. Κώστας Κομματάς.
Το ακριβό παιχνίδι δεν σημαίνει πως είναι το καλύτερο ή το καταλληλότερο για το παιδί σας. Επιλέξτε παιχνίδια που να ταιριάζουν με την ηλικία του παιδιού. Στα περισσότερα παιχνίδια αναγράφεται η ηλικία των παιδιών στα οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μην ξεχνάτε πως όσο μικρότερη είναι η ηλικία του, τόσο απλούστερη πρέπει να είναι και η «λογική» του παιχνιδιού. Τα πολύ δύσκολα, «περίπλοκα» παιχνίδια, δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αλλά αντίθετα μπορούν να δημιουργήσουν μέσα του συναίσθημα ανικανότητας και επιθυμία καταστροφής του.
Προσπαθήστε να μην χαρίσετε παιχνίδια που είναι μικρογραφίες πολεμικών όπλων. Εάν όμως το ζητούν επίμονα και δεν μπορείτε να τα μεταπείσετε, δεν είναι λάθος αν τελικά υποκύψετε και τους τα αγοράσετε.
Μην αγοράσετε δώρο απλώς και μόνο για να καλοπιάσετε ένα παιδί. Βοηθήστε το να επιλέξει και να συμβιβαστεί ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Βρείτε κάποια κατάλληλα παιχνίδια, κατεβάστε τα από τα ράφια, τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο και απαιτήστε να επιλέξει το ένα και μοναδικό που θα πάρει. Φροντίστε να είστε παρόντες την ώρα που τα παιδιά σας ανοίγουν τα δώρα που τους πήρατε. Ζητήστε με χαμόγελο και ευγένεια να σας ευχαριστήσουν.

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2020 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger